ŽRK Krivaja Zavidovići – HRK Grude 24:37 (11:20)

6.kolo , BH Telecom Premijer liga

Gradska dvorana Zavidovići

Gledatelja: 350

Suci: Ognjen Hercegovac i Dejan Mihajlović (Brčko)

Nadzornik: Siniša Simić

ŽRK Krivaja Zavidovići:

Amina Bašić 2, Amna Mehinagić 2, Amina Bukvić 7(2), Adna Latifović, Nejra Cerić 4, Ajna Mačak 1, Nejla Maglajkić 4, Lamija Mujkić, Sara Šehić, Jasmina Ćosić 2(1), Emina Šabić, Naida Frkatović 2

Trener: Adnana Bašić

Sedmerci: 6(3)

Isključenja: 6 min

HRK Grude:

Martina Šumelj, Matea Šumelj 9, Paula Miloš, Anja Boban 2(1), Teodora Petković 6, Mia Lugonjić 3, Lea Bošnjak 1, Ina Džidić 1, Milena Vujisić, Karla Lovrić 4, Josipa Zubac 1, Gabriela Rašić, Jovana Ilić 10(4)

Trenerica: Zlata Zubac

Sedmerci:5(5)

Isključenja: 10 min

Od samog početka utakmice su Gruđanke igrale jako dobru obranu koja domaćim igračicama nije dozvoljavala da dođu do lakih golova. Ono što bi prošlo kroz obranu, veoma uspješno je zaustavljala vratarka Martina Šumelj. U napadu je bilo  prostora za još bolju izvedbu ,ali u svakom slučaju je bilo dovoljno za stalnu kontrolu rezultata od početka do kraja utakmice.

U prvoj polovini prvog poluvremena , domaća ekipa je postigla samo tri gola, a naše cure 10 te je do kraja poluvremena prednost Gruđanki narasla na +9 (rezultat 11:20).

Drugo poluvrijeme grudske rukometašice su odigrale rutinski i do kraja utakmice još povećale razliku tako da su utakmicu završile sa 13 golova prednosti( 24:37)

Naše cure su u Zavidovićima odigrale dobru jako dobru utakmicu u kojoj su prigodu za igru dobile sve igračice, osim ozlijeđene Paule Miloš i sve su se upisale u listu strijelaca. Ovom sigurnom i uvjerljivom pobjedom grudske rukometašice su zadržale vodeće mjesto na ljestvici BH Telecom Premijer lige  sa maksimalnim učinkom od 6 pobjeda u isto toliko odigranih utakmica. Sljedećeg vikenda su Gruđanke slobodne ,a nakon toga , 26.11.2022. u Grudama će se odigrati derbi utakmica cijelog jesenskog dijela prvenstva u kojoj dočekujemo ekipu Hadžića koja trenutno ima isti učinak kao i naše cure.

Čestitke našim djevojkama pobjedi, a ekipi Krivaje na fer i korektnoj igri.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0