ŽRK Izviđač Central osiguranje Ljubuški- HŽRK „Grude“ Grude 23:33 (10:16)

Gledatelja 150

Suci : Ivan Džolić i Ivan Šarac (Ljubuški)

Delegat: Mileta Kekić (Mostar)

ŽRK Izviđač Central osiguranje

Martina Gudelj,Maja Vukojević,Karla E.Prskalo,Andrea Vrdoljak 2,Antonela Boto, Ivana Pavlović, Matea Nosić 7(1), Ana Majić, Marija Boras 8,Zora Kraljević, Maja Prusina 6,Mirna Perić

Trener: Petar Šuvak

Sedmerci:2(1)

Isključenja: –

 

HŽRK „Grude“ Grude

Ana Križanac, Anđela Milas, Amanda Marić 4, Nikolina Čutura 5(1), Ana Nikić, Ana Vrančić 5, Gabriela Gudelj 11(1), Matea Bandić, Andrea Prusina 5, Martina Kraljević 2, Klara Mikulić 1, Anđela Boras

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci:4(2)

Isključenja:4 min

Zadnje kolo jesenskog dijela Premijer lige BiH donijelo je  odmjeravanje snaga  dva zapadnohercegovačka premijerligaša. Kao i u svim dosadašnjim utakmica od kada oba kluba igraju u Premijer ligi, pobijedile su Gruđanke.

Izgleda da je veoma niska temperatura u ljubuškoj sportskoj dvorani utjecala na efikasnost rukometašica na početku utakmice.Tako je prvi gol na utakmici postignut u 5. minuti ,a u 9. minuti je rezultat glasio 0:2.Nakon toga kao da su grudske rukometašice postigle radnu temperaturu pa su za 3 minuta postigle još 4 gola.Sljedeće minute donose izjednačenu igru, a onda Gruđanke opet pojačavaju i u 21.minuti imaju prednost od 8 golova(12:4). To vodstvo kao da ih je uspavalo i dopuštaju da  se domaća ekipa u 28.minuti približi na 10:13. No onda gošće ipak ubacuju u brzinu više i završnom serijom 3:0 dolaze do rezultata poluvremena 10:16.

Drugo poluvrijeme prvakinje su odigrale rutinski. Lagano su povećavale svoju prednost pa su u 48.minuti imale +13(17:30).Sve igračice grudske ekipe su dobile prigodu zaigrati u ovoj utakmici  tako da su Ljubušanke uspjele u završnici poraz smanjiti na konačnih 23:33.

Ovom pobjedom ekipa HŽRK Grude je potvrdila naslov jesenskih prvakinja Bosne i Hercegovine i nastavila pobjednički niz koji traje od studenog 2014. godine i u kojem je nanizano 48 uzastopnih pobjeda u Premijer ligi BiH.

Za oproštaj od svojih gledatelja Gruđanke će još sutra (nedjelja 04.12.2016. u 12.00 sati ) u svojoj dvorani dočekati ekipu HRK Katarina iz Mostara u okviru 3.kola 1.lige RS Herceg Bosne.

Svim igračicama i trenerici velike čestitke na osvajanju još jednog jesenskog naslova prvakinja BiH , inače trećeg uzastopnog.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0