Rukometašice HŽRK Grude Autoherc učestvuju na 4. Međunarodnom rukometnom TV turniru “Dani Mimoze” u Igalu.

Ovo je prvo učešće ovog kluba na ovom veoma jakom turniru.

U prvoj utakmici HŽRK Grude Autoherc je pobijedio člana 1. lige Srbije ekipu Temerina rezultatom 31:27.

Bila je to izvanredna utakmica ,u kojoj se igrao odličan rukomet i u kojoj su grudske cure pokazale da su izrasle u jednu sjajnu ekipu.

Od prve minute Gruđanke su bile u vodstvu,ali je neizvjesnost trajala do samoga kraja.Prednost naše ekipe iznosila je uglavnom od 2 do 5 golova ,ali veoma kvalitetna ekipa iz Temerina nije se predavala i uporno se borila do zadnje minute.Međutim,ekipa HŽRK Grude Autoherc, je utakmcu privela kraju ,kao da je najiskusnija,a  ne najmlađa ekipa na ovom turniru.

Za igrača utakmice proglašena je Antonija Kutleša.

Inače u prvoj utakmici turnira Ekipa Temerina pobijedila je odmaćina turnira,ekipu Maestrala iz Herceg Novog rezultatom 30:23,a u drugoj utakmici ,ekipa Lokomotive iz Mostara je u veoma neizvjesnoj utakmici pobijedila ekipu Vojvodine iz Novog Sada jednim golom razlike.

Danas HŽRK Grude Autioherc u 14.30 sati igra protiv Maestrala iz Herceg Novog i eventualnom pobijedom u toj utakmici sutra bi igrali u finalu turnira,što bi bio još jedan veliki uspjeh.

Inače danas u Igalu pada kiša ,pa nažalost cure neće moći prisustovati središnjoj svečanosti obilježavanja Dana Mimoze u Baošićima,ali će sadržaja biti dovoljno da ovaj boravak na crnogosrskom primorju ostane u lijepom sjećanju.

Svim curama i trenerici puni sreće u današnjoj utakmici u DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0