U Grudama je od 31.08. do 04.09.2021.g održan 4.Festival rukometa – Grude 2021.

I za vrijeme ovog festivala Grude su bilo istinsko rukometno središte ,ne samo Bosne i Hercegovine nego i znatno šire regije. Naime, festival je okupio blizu 200  sudionika i to od onih najmlađih koji su učili kroz rukometni kamp, preko igračica 4 kluba iz tri države koje su sudjelovale na turniru, zatim rukometaša aktualnog prvaka BiH, ekipe Izviđača iz Ljubuškog koji su bili demonstratori u okviru seminara rukometnih trenera pa sve do blizu 40 trenera iz RS Federacije BiH.

4.Festival rukometa – Grude 2021  otvorio je načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj u nazočnosti sudionika festivala i gostiju iz sportskog, javnog , političkog i društvenog života Gruda, Županije Zapadnohercegovačke, Federacije BiH i BiH te brojnih medija.

U rukometnom kampu u okviru festivala,  djeci su tijekom 5 dana, svoja znanja i iskustva prenosila velika rukometna imena iz BiH , Hrvatske i Crne Gore i to kroz 7 treninga i na kraju odigranim utakmicama između skupina djece u kampu.

Seniorski turnir je bio veoma visoke kvalitete, jer su na njemu sudjelovala 4 prvoligaška(premijerligaška) kluba također iz ove tri države. U zaista kvalitetnim, borbenim i potpuno neizvjesnim utakmicama četiri veoma izjednačene ekipe , postignuti su slijedeći rezultati:

Split 2021-ŽRK Izviđač Ljubuški 32:30

HRK Grude- ŽRK Split 2010  30:30

ORK Rudar Podgorica- HRK Grude 28:29

ŽRK Izviđač Ljubuški- ORK Rudar Podgorica 27:30

Trenerski seminar je okupio 35 trenera iz klubova RS FBiH ,a pet pokaznih treninga i tri teoretska predavanja koje su vodili vrhunski europski stručnjaci za edukaciju trenera , potpuno su opravdali očekivanja svih sudionika. Sama činjenica da je seminar podržan izravno od strane EHF , dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. To potvrđuju pohvalne riječi  svih trenera , sudionika ovog seminara, kao i gostiju predavača.

Ovom prigodom , HRK Grude  kao organizator 4.Festivala rukometa, izražava iskrenu zahvalnost gostima-trenerima-predavačima na festivalu, gospodi:  Hrvoju Horvatu, Igoru Voriju, Toniju Čolini , Ivanu Terziću, Mariji Žanko, te trenerima našeg kluba Zlati Zubac , Korneliji Leko i Toniju Glavašu.

Veliku  zahvalnost iskazujemo, jednom od najboljih rukometnih trenera na svijetu, aktualnom izborniku ženske rukometne reprezentacije Slovenije,  g-dinu Draganu Adžiću na  dugogodišnjem doprinosu radu HRK Grude i promidžbi našeg festivala.

Posebno smo ponosni i zahvalni g-đi Lidiji Bojić-Ćaćić koja je u Grudama već domaćin jer je sudionica i glavna karika ne samo svih dosadašnjih festivala, nego i drugih događaja koji su bili i prije festivala, znači već dugi niz godina. Žena koje je i ove godine , svojim znanjem, energijom i željom za edukacijom drugih izazvala oduševljenje i iskrenu zahvalnost svih sudionika i ovog festivala.

Ovaj Festival ne bi bio na ovako visokoj razini da se kao suorganizatori nisu uključili : Hrvatski rukometni savez, EHF, Rukometni savez Herceg Bosne  i Rukometni savez Federacije BiH.

U organizacijskom smislu, veliku zahvalnost iskazujemo svima onima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovog velikog događaja. U prvom redu tu mislimo na Općinu Grude te na sponzore i donatore festivala: GB3 Banja Luka , Premier kladionice Čitluk, Motel Kiwi i Agroturizam Marića gaj Ružići, Leda voda Široki Brijeg, Pipi Grude, TP Drinovci Grude STR Vranotić Grude, , Autoherc Grude,Atelier Jukić Posušje, Grafix Grude, JU Vrilo Grude, Srednja škola AB Šimića Grude…

Hvala svim sudionicima, organizatorima, sponzorima i donatorima i vidimo se dogodine na 5.Festivalu rukometa- Grude 2022!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0