Grude su 09.04.2022.g bile organizator i domaćin 11.memorijalnog rukometnog turnira „Žrtve Kupresa ’92“ .Ovaj memorijalni turnir, nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom COVID-19 i ove godine su zajednički organizirali: udruge proizišle iz Domovinskog rata općine Grude, Odbor za branitelje općine Grude i Hrvatski rukometni klub Grude. Turnir se održava u znak sjećanja i zahvalnosti za poginule i nestale branitelje na Kupresu 1992.godine , među kojima je bilo i 12 grudskih branitelja.

Cjelodnevni program je  je počeo u Parku hrvatskih velikana, gdje se okupilo vodstvo Općine Grude, pripadnici braniteljskih udruga i predstavnici HRK Grude, a blagoslov je i u Parku i u dvorani Bili Brig izmolio grudski župnik fra Stanko Pavlović.
Nakon toga je program nastavljen u gradskoj sportskoj dvorani gdje se okupilo 300-njak djece iz 10 klubova iz Dalmacije i Hercegovine. Turnir je otvorio načelnik Općine Grude g. Ljubo Grizelj.

Za svu djecu su bili osigurani sokovi i sva djeca su u znak sjećanja na ovaj turnir, dobila medalje.

Nakon 72 utakmice male rukometašica i rukometaša  iz Metkovića, Makarske , Korčule, Čapljine, Međugorja, Ljubuškog, Mostara i Gruda, uslijedilo je proglašenje najuspješnijih i dodjela nagrada.

Kod 2013. godišta slavilo je HRK Međugorje, drugi je bio Izviđač, a treći Rukometni klub Korčula. Priznanja najboljima uručio je Leo Leko, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne, podružnica General Blago Zadro.

 

Kod dječaka 2012. godište slavilo je Rukometni klub Korčula, Izviđač je bio drugi, Zrinjski treći. Nagrade im je uručio Zoran Trli, predsjednik HRK Grude.

Kod djevojčica 2012. godine, prvo mjesto je osvojila ekipa Rukometne akademije Jerkovac iz Metkovića, drugi je bio HŽRK Zrinjski, a treće mjesto pripala je djevojčicama Izviđača. Nagrade im je uručio predsjednik Odbora za branitelje općine Grude Jure Tomas.

Kod dječaka 2011. godište slavio je SRK Zrinjski, drugi je bio Izviđač, a treće Međugorje. Nagrade je uručio predsjednik HVIDR-e Grude Slavko Mikulić.

Kod djevojčica 2011. godište, prvoplasirani je Izviđač, druga je bila RA Jerkovac iz Metkovića, a treći HŽRK Zrinjski. Nagrade je uručio predsjednik Udruge logoraša Zapadnohercegovačke županije Željko Marić.
Čast da zatvori natjecanje pripala je pročelniku za obrazovanje, sport i kulturu općine Grude Srećko Mikulić.
HRK Grude ovim putem zahvaljujem svima koji su pomogli održavanje ovogodišnjeg turnira.

Posebno zahvaljujemo igračicama naše seniorske, juniorske i kadetske ekipe te  roditeljima naše djece koji su pomogli tehničke pripreme za turnir te osigurali za svu djecu peciva, kolače, pite i ostale prehrambene namirnice.

Hvala svim sudionicima turnira i vidimo se dogodine na 12.memorijalnom rukometnom turniru „Žrtve Kupresa ’92“

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0