U Grudama je 10.02.2019.g održan 1.memorijalni rukometni turnir Željko Mikulić &Zoran Tica . Turnir je održan u znak sjećanja na dva velika prijatelja HŽRK Grude koji su ostavili neizbrisiv trag u razvoju i radu kluba. Dan prije turnira predstavnici HŽRK Grude su položili cvijeće i upalili svijeće na njihove grobove.

Na turniru su odigrane četiri izuzetno kvalitetne utakmice u kojima smo vidjeli puno lijepih poteza i veliku borbenost svih igračica. Većina utakmica je bila rezultatski neizvjesna i gledatelji su mogli uživati u sportskom dijelu turnira. U utakmicama poluzavršnice turnira RK Trešnjevka iz Zagreba je pobijedila HRK Katarinu iz Mostara rezultatom  34:21, dok je ekipa HŽRK Grude slavila protiv ekipe ŽRK Devetka iz Podgorice rezultatom 21:19 . U utakmici za 3 mjesto Katarina je bila bolja od Devetke i pobijedila rezultatom  29:22 , a u odličnoj finalnoj utakmici Gruđanke su bile bolje od Trešnjevke i osvojile naslov pobjednika turnira rezultatom 24:20.

Najbolja vratarka turnira je Darjana Vukliš iz HŽRK Grude.

Najbolji strijelac je Ana Petrović iz HRK Katarina.

Najbolja igračica turnira je Nikolina Čutura iz HŽRK Grude.

HŽRK Grude je pokretač humanitarne akcije “Pomozimo Petri” te je ukupan prihod od prodaje ulaznica darovan 17-godišnjoj grudskoj djevojci  Petri Tolić koja boluje od cerebralne paralize. Akcija je organizirana zajedno sa Crvenim križom Grude. HŽRK Grude je umjesto kupovine pokala za najbolje pojedince i ekipe na današnjem turniru , uplatio donaciju na Petrin račun. Od prodaje ulaznica za današnji turnir prikupljeno je 7.142,50 KM što su odmah nakon utakmice 4 kapetanice sudionika turnira uručile Petri i njenim roditeljima.

Pomoć Petri se i dalje nastavlja prikupljati  putem uplata na njen račun te pozivom na humanitarni broj telefona 092 890 877.

Ovim putem zahvaljuje sucima današnjeg turnira, gospodi Žarku Hrstiću, Ivanu Šarcu i Anti Rašiću koji su se priključili humanitarnoj akciji i  odsudili turnir bez naknade.

HŽRK Grude zahvaljuje svima koji su pomogli organizaciju turnira: Putovi d.o.o  Grude, JP Komunalno Grude, Grudska Pivovara, Grafix d.o.o. Grude, Atelijer Jukić Posušje, Motel Kiwi, Radio Grude, Grudske mažoretkinje.

Isto tako zahvaljujemo svima koji su pomogli organizaciju humanitarne akcije “Pomozimo Petri” ,a u prvom redu Crvenom križu Grude.

Posebna zahvala ide našim  sportskim prijateljima iz klubova sudionika turnira  iz Trešnjevke iz Zagreba, Devetke iz Podgorice i Katarine iz Mostara.

Vidimo se dogodine na 2.memorijalno rukometnom turniru.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0