HŽRK Grude je bio domaćin 1.Festivala ženskog rukometa-Grude 2018. Bio je to petodnevni događaj sa puno rukometnih zbivanja u kojima je sudjelovalo više od 200 rukometašica i rukometnih stručnjaka.

U radu rukometnog kampa za mlade rukometašice sudjelovalo je 50-ak djevojčica iz Sinja, Metkovića, Cazina, Hadžića, Kiseljaka, Ljubuškog, Mostara i Gruda. Cure su radile u dvije skupine (2204/2005 i 2006. i mlađe).Svoja znanja i iskustva polaznicama kampa , prenosila su najveća trenerska imena iz BiH  :Zlata Zubac, Kornelija Leko, Sanja Bajgorić i Marija Žanko.

Trenerski seminar je pratilo više od 40 trenera iz BiH iz svih klubova koji sudjeluju u federalnim ligama. Od strane vrhunskih stručnjaka  obrađene su kroz praktični i teoretski dio teme:Metodika obuke individualnih i grupnih elemenata odbrane  (Dragan Adžić),Uloga sedmog igrača u modernom rukometu (Zlatko Saračević), Novi načina postavljanja i kretanja vratara, obrane udaraca sa krila i sa sedam metara (Sanimir Radek),Tehničko taktička obuka igrača na obranu 5-1 (Petar Metličić),

Svoja znanja i iskustva polaznicama kampa , prenosila su najveća trenerska imena iz BiH  :Zlata Zubac, Kornelija Leko, Sanja Bajgorić i Marija Žanko.

U seniorskim utakmicama na festivalu je odigrano 5 utakmica i to :

HŽRK Grude –  SG Kappelwindeck Steinbach -Njemačka  29:24

RK Podravka-HŽRK Grude  31:17

ŽRK Bjelovar -ŽRK Budućnost  22:33

HŽRK Grude – ŽRK Bjelovar  30:36

ŽRK Budućnost – RK Podravka 30:27

Festival je bio medijski iznimno popraćen od strane velikog broja tiskanih, elektronskih i TV medija i opća je ocjena kako medijskih kuća  i posjetitelja da je iznimno uspješno organiziran i da je opravdao i premašio sva očekivanja kako organizatora tako i svih sudionika.

Iznimna kvaliteta stručnog rada sa mladima kao i sa trenerima te vrhunske rukometne utakmice potvrdili su da je 1.Festival ženskog rukometa – Grude 2018  bio najveća moguća promidžba ženskog rukometa u BiH , ali i znatno šire.

HŽRK Grude ovim putem zahvaljuje svim sudionicima festivala te posebno svima koji su pomogli organizaciju ovog najvećeg sportskog događaja u Grudama. Tu posebno ističemo :

ERONET d.d., EP HZHB, Ministarstvo obrazovanja,znanosti,kulture i športa Županije Zpadanohercegovačke, Općinu Grude, Violetu d.o.o. Grude,Nameks d.o.o.(Leda voda) Široki Brijeg, Grafobalkan d.o.o. Banja Luka, Podrumi Andrija Čitluk, AX Soling d.o.o. Grude, Autoherc d.o.o. Grude,Motel Kiwi Grude,Hotel Otok Grude,Antonio trade d.o.o Grude, Bili Brig d.o.o.Grude, Fitness studio Let’s go Grude, JU Vrilo Grude, Grafix d.o.o.Grude , Atelijer Jukić, d.o.o.Posušje, STR Grič Grude…

Isto tako klub zahvaljuje svim pojedincima koji su svojim angažmanom doprinijeli uspješnoj organizaciji festivala.

Vidimo se sljedeće godine na 2.Festivalu ženskog rukometa – Grude 2019!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

 

Comments

0