U Grudama je 21.04.2012. godine u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata i HŽRK Grude Autoherc održan 3. memorijalni turnir “Žrtve Kupresa ’92”.

Nakon završetka turnira,opća je ocjena svih prisutnih,pogotovo onih koji prate ovaj turnir od prvog izdanja ,da je ovo daleko najbolji turnir do sada.

U natjecateljskom smislu ,kvalitet ženskog rukometa koji je prikazan na ovogodišnjem turniru nije do sada nikad viđen u Grudama .

Sama činjenica da je pobjednik turnira,ekipa HŽRK Zrinjskog iz Mostara,na turniru nastupila u kompletnom sastavu,u kojem drže prvo mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine dovoljno govori o ozbiljnosti i kvalitetu turnira.

Poznata činjenica,da se u Hrvatskoj igra dosta kvaliteniji rukomet nego u BiH,a da su na turniru učestvovale jedna prvvoligaška i jedna drugoligaška ekipa iz hrvatskih liga potvrđuje da se radilo o veoma jakom turniru.

Ove ekipe su i zauzele prva tri mjesta,ali su sve ekipe morale pružiti svoj maksimum da bi došle do svake pobjede na turniru.

Svakako da je najuzbudljivija i najljepša utakmica turnira bila utakmica za 3. mjesto između ŽRK Vukovar i HŽRK Grude Autoherc.

Utakmica u kojoj se pobjednik nije znao nakon isteka regularnog vremena za igru ,pa su se igrali produžeci od 2×5 minuta ,ali ni nakon toga nije bilo pobjednika,pa je pobjednik odlučivan izvođenjem sedmeraca.Više sreće imala je ekipa Vukovara i boljim izvođenjem sedmeraca osvojila treće mjesto.

Dirljivo je bilo gledati cure iz Vukovara i Gruda koje su zajedno zagrljene pratile izvođenje sedmeraca,nakon kojega su u suzama završile u zajedničkom zagrljaju.

U utakmici za 5. mjesto ekipa Viteza je pobijedila mladu i sve bolju ekipu Delminiuma iz Tomislavgrada.

Na kraju su proglašeni i najbolji pojedinci ovog turnira koje su svojim glasovima odredili treneri svih ekipa.

Tako je za najbolju igračicu turnira progčašena igračica ŽRK Vukovar Milka Gajdašević,a za najbolju vratarku Blaženka Pandža članica HŽRK Zrinjski Mostar.

Najefikasnija igračica turnira je domaća igračica Ana Marija Šimić.

Svoj doprinos da ovo ntjecanje prođe u na visokoj razini dali su svojim suđenjem i suci Mario Primorac,Žarko Hrstić,Ivica Jukići Krunoslav Zlopaša koji su svoj posao odradili izuzetno korektno.

Organizacijski turnir je besprijekorno organiziran.

Nazočnost  članova obitelji poginulih i nestalih branitelja, te preživjelih sudionika ratnih zbivanja na Kupresu ’92 dalo je posebnu važnost ovom događaju,kao i činjenica da je turnir otvorio Ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić,a zatvorio Predsejdnik vlade Županije zapadno hercegovačke Zdenko Ćosić.

Ovom prigodom svoje znanje i dostignuća pokazale su i grudske mažoretkinje te članovi KUD Sv. Ivan Krstitelj iz Ružića.

Jedino što odudara od svih ovih pozitivnih stvari koje su se događale jeste odaziv gledatelja,koji je opet nažalost bio premali.

Svakako da treba istaknuti i podršku i pomoć u organizaciji turnira od strane jednog broja firmi i pojedinaca ,koji su svojim sponzorskim uplatama i donatorskim prilozima ,omogućili organiziranje i održavanje ovog turnira.

Oganizaciju turnira pomogli su:

Ministarstvo branitelja ŽZH,Elektroprivreda HZHB,HT Mostar,Grudska pivovara,Autoherc Grude,Putovi Grude,Violeta Grude,Agram Ljubuški,Franck trgovina Grude,Toming Drinovci,AX Soling Grude,Probeton Grude,Auto Ana Grude,¸Bilotrade Grude,Femis Posušje,Al Ćane Grude,Švabobenz Grude,Dim trade Grude,Šmajser commerce Grude,Žulj trade Grude,Palauto Grude,Orbiter G Grude,Zenex Grude,Vranotić Grude,Pinop Grude,Leonardo Grude,Perišić benz Grude,Lumen Drinovci,STR Minikić Grude,Malac d.o.o. Grude,Gopex Grude,Padina Grude,Europa Auto Grude,Caffe Rudić Grude,Zlatara Marijan Dodaj,Atelier Posušje,Podrum Ružići,Grafix Grude,Pekara Croatia Grude,Pekara Eduardo Grude,Grill Gondola Grude,Pizzeria Ajduk Grude,Mliječni restoran Grude,Pizzeria Galileo,Cvjećarnica Mimoza,HTV Oscar C,Radio Grude,www.boboska.com,Foto studio Flash Grude.

 

 

 

Comments

0