Ekipa HŽRK “Grude” je putovala u rumunjski Brasov gdje je odigrala obje utakmice 1,pretkola EHF cupa, U obje utakmice domaća ekipa ASC Corona 2010  je ostvarila visoke pobjede i t rezultatima 43:16 i 40:17.

Kao što smo i najavljivali ovo su bile utakmice koje su pokazale veliku razliku u kvaliteti ove dvije ekipe. Rumunjke su profesionalke koje su u ovim utakmicama demonstrirale svu svoju snagu i pogađale iz svih pozicija. Sve domaće igračice su se upisale u strijelce i jednostavno je teško reći jesu li opasnije bile  starije igračice Corone ili pak juniorke koje se bore za mjesto u startnoj postavi.

Naše cure su odigrale maksimalno koliko je to moguće. U obje utakmice su se držale prvih 10-ak minuta do rezultata 5:5 i onda je rumunjski stroj prebacivao u višu brzinu. Naše cure su uspjele u ove dvije utakmice da postignu solidan broj golova protiv ovakve ekipe, ali jednostavno nisu imale  rješenja za ubitačne kontre svojih protivnica.  Naravno da su ove utakmice bile i jako korisne za naše djevojke jer su vidjele puno toga što im može poslužiti u daljem rukometnom razvoju.

Igrali smo protiv kluba u kojem je sve od organizacije našeg putovanja i boravka u Rumunjksoj pa do organizacije utakmica funkcioniralo besprijekorno. Tako nas je u dolasku u Rumunjsku nakon gotovo 15 sati vožnje čekao osiguran odličan smještaj i večera u Temišvaru, Sljedećeg dana smo nakon 8 sati došli u Brasov gdje su domaćini osigurali smještaj i ishranu u Cubix hotelu(****). Zatim zajednička večera predstavnika našeg kluba sa legendarnom Marianom Tircom i predstavnicima Corone. Sljedeća dva dana domaćini su nam organizirali obilazak trgovačkog ,ali i prelijepog starog dijela Brasova. Na povratku iz Rumunjske ekipa je prenoćila kod svojih starih sportskih prijatelja u Vukovaru. Svi sretno, živi i zdravi stigli svojim kućama u ponedjeljak 12.09.2016. u popodnevnim satima.

Sve u svemu jedno veoma lijepo putovanje u kojem su cure imale što vidjeti i što naučiti.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli da i ove godine prvakinje BiH sudjeluju u ovom natjecanju, a posebno firmi Autoherc d.o.o ,Općini Grude, salonu namještaja Ivanković Široki Brijeg, Firmi Delux d.o.o. te firmi Eliksir  Posušje.

Posebna zahvala i počasnom članu našeg kluba prim. dr. Zoranu Karloviću koji je sa ekipom putovao i brinuo se da sve cure budu zdrave i da se tako i vrate kućama.

Uskoro kreće Premijer liga BiH u kojoj naše cure brane naslov prvakinja države.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0