1,pretkolo EHF cupa

1.utakmica : SCM Roman – HŽRK Grude 40:15(20:8)

2.utakmica : HŽRK Grude – SCM Roman 19:42(6:24)

Sportska dvorana Roman

Gldatelja 300

Sutjkinje:Pinar Ünlü Hatipoglu i Mehtap Simsek(Turska)

Delegat:Stepan Partemian (Grčka)

1.utakmica SCM Roman-HŽRK Grude 40:15(20:8)

2.utakmica : HŽRK Grude – SCM Roman 19:42(6:24)

U rumunjskom Romanu odigrane su obje utakmica 1.pretkola EHF cupa između domaćeg SCM Romana i ekipe HŽRK Grude. Očekivano se u drugo pretkolo plasirala ekipa Romana pobijedivši u obje utakmice.

Bile su to dvije utakmice neravnopravnih protivnika. Očigledna je bila razlika između rukometa koji  se igra u ekipi Romana gdje se dnevno trenira tri puta i gdje su sve igračice sa profesionalnim ugovorima  i našeg rukometa koji je vrsta rekreacije i hobija.  Gledano i pojedinačno vidljiva je ogromna razlika u tjelesnoj građi i iskustvu na svim poziciji u ekipama. Razlika u kvaliteti i iskustvu se najviše vidjela pri pogreškama grudskih rukometašica kada bi svaku pogrešku iskusne internacionalke u ekipi Romana nemilosrdno kažnjavale lakim pogocima. S druge strane pljesak i ovacije domaćeg gledateljstva su izazivale mlade grudske rukometašice prigodom ulaska u igri, ali i prigodom hrabre borbe sa neusporedivo starijim i jačim protivnicama. U razgovorima tijekom našeg boravka u Romanu  ,neke igračice domaće ekipe su nam rekle da imaju svoje kćerke koje su starije od većine naših igračica, ali su ipak obje utakmice odigrale kao profesionlake, maksimalno angažirano i jako i ostvarile ove visoke pobjede. Uostalom nemoguće je u navijačkoj atmosferi u kojoj se igraju utakmice u Romanu i odigrati drugačije. Oko 300-njak gledatelja bučno bodri svoju ekipu već pola sata prije početka utakmice pa sve do gotovo sat vremena iza utakmice kada zajedno proslavljaju dobru igru i novu pobjedu. Prelijepo za vidjeti i poželjeti nadamo se nekada i u našim dvoranama.  

Domaća ekipa je u boje utakmice nastupila u najjačem sastavu u kojem ima 16 podjednako dobrih igračica od kojih nema niti jedne mlađe od 20 godina, a 14 od 16 igračica je starije od 26 godina. U sastavu Romana se nalaze reprezentativke 4 države, a i one koje to nisu su dugogodišnje profesionalne rukometašice po raznim europskim klubovima. Naša mlada ekipa je u Roman otputovala sa tri igračice starije od 20 godina i bez veoma važnih igračica Amande Marić, Anite Azinović i Klare Mikulić. To nikako ne umanjuje  zaslužene visoke pobjede Rumunjki koje su se i očekivala prije utakmica. U usporedbi sa prošlogodišnjim nastupom naše ekipe u obližnjem Brasovu , može se reći da je ova ekipa Romana sigurno jača i kvalitetnija od prošlogodišnje ekipe Corone Brasov, a da je naša ekipa značajno slabija od prošlogodišnje koja je igrala u Brasovu i kada smo u dvije utakmice izgubili ukupnim rezultatom 83:33.Zbog svega toga ovakav ishod utakmica u Romanu je očekivan i prikazuje realnu sliku  odnosa snaga ova dva kluba u ovom trenutku i u ovim sastavima.

Nakon završetka druge utakmice domaćini su u hotelu Royal gdje je bila smještena naša ekipa, upriličili zajedničku večeru za obje ekipe, sutkinje,delegata i sponzore CSM Roman. Tom prigodom gradonačelnik grada Romana, gosp Lucian Micu je zahvalio našem klubu prihvaćanju prijedloga za odigravanje obje utakmice u Romanu i zaželio sretan put kući te predsjedniku kluba, Zoranu Trlinu uručio prigodan dar. Isto tako predsjednik HŽRK Grude je zahvalio gradonačeniku Micu i SCM Roman na izuzetnom gostoprimstvu i na vrhunski organiziranim utakmicama EHF cupa i uručio mu prigodan dar .

Bilo je ovo još jedno veliko međunarodno iskustvo za mlade grudske rukometašice. U ovom dvomeču svoje prve europske minute upisale su Ana Nikić, Martina Pandža i Anđela Boras. U slobodno vrijeme cure su  uživale u lijepom druženju i obilasku kulturnih, povijesnih i turističkih znamenitosti Romana. Ujedno ovo je bio najbolji mogući način pripreme za nadolazeću sezonu u Premijer ligi BiH koja počinje 23/24.09.2017. Ovogodišnji nastup u EHF cupu je gotovo isti kao i prošlogodišnji te se nadamo da će i nadolazeća rukometna sezona za naš klub biti kao  i prošlogodišnja.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0