11,kolo 1.lige FBiH    HŽRK Grude Autoherc-Krivaja Zavidovići 15:27 (9:11)

Gošće iz Zavidovića su došle u Grude u ulozi velikog favorita i to su u potpunosti opravdale.

Ipak ,domaće djevojčice su odigrale dobru utakmicu i pruzile svoj maksimum u ovom trenutku i u ovom sastavu.

U prvom poluvremenu igralo se uglavnom izjednačeno,a gošće su tek pred sam kraj uspjele da osiguraju prednost od dva gola.

U slicnom tempu je pocelo i drugo poluvrijeme ,do 35.minute kada je rezultat bio 10:13.Nakon toga do izražaja dolazi puno duža klupa ekipe Krivaje ,te velika prednost u iskustvu i snazi gošći.Zavidovićanke su od tada počele povećavati razliku koja je na kraju iznosila 12 golova.

Ako imamo u vidu da je ekipa Krivaje u dosadašnjih 8 utakmica postigla isto toliko pobjeda i da je protivnike pobjeđivala u prosjeku sa 16 golova razlike,može se reći da je utakmica završena očekivanom pobjedom Krivaje uz dostojan otpor grudske ekipe.

Ekipa Krivaje je svako daleko najbolji sastav lige i treba im čestitati na današnjoj pobjedi i osvajanju prvog mjesta na kraju prvog dijela prvenstva.

Na kraju ovog prvog dijela prvenstva,možemo reći kako je HŽRK Grude Autoherc postigao vidan napredak u igri,pa i rezultatu,u odnosu na proslu sezonu.

Ove godine u ovom prvom dijelu smo osvojili 15 bodova ,sto je 6 vise u odnosu na prošlogodišnje prvenstvo,a i igra i rezultati kojima završavaju utakmice ,pokazuju da ova mlada ekipa značajno napreduje u svim segmentima.

Znajući da je tijekom sezone ova najmlađa ekipa lige,ostala bez nekoliko igračica koje su ozlijeđene i da su zbog toga u prvu ekipu prebačene još mlađe djevojčice,onda se svakako ovakva igra i rezultati mogu smatrati značajnim uspjehom.

Konačno 5.mjesto na tablici na kraju prvog dijela prvenstva je i dobra poziicija za nastavak prvenstva ,kada će ova mlada ekipa biti jača i iskusnija i sigurno odigrati još dosta dobrih utakmica i ostvariti dosta novih pobjeda.

Za ovo što su pokazale u prvom dijelu prvenstva  naše cure i njihova trenerica,zaslužile su sve čestitke.

Gradska dvorana Bili Brig

Gledatelja:100

Suci:Šabović-Šabović

Delegat:Novalić

HŽRK Grude Autoherc

Andrea Brzica,Ana Knezović,Željana Topić(2),Chiara Radić(1),Josipa Grubišić(1),Josipa Braćić(5),Iva Leko,Ana Marija Šimić(6),Valentina Trlin,Tina Bandić

ŽRK Krivaja

Hava Huskić,Sumeja Mujkić,Ernada Merdanović(4),Nermina Mehmedić,Dina Saletović(5),Majda Mujanović,Admira Zvekić(2),Melisa Bašić,Dijana Slavuljica,Ajla Isić,Sara Čahtarvić,Armina Omahić(2),Almira Omahić(3),Jasna Saletović(11),Adnana Šehić

Comments

0