HŽRK Grude Autoherc-ŽRK Vitez 22:15   (9:9)

Bila je ovo utakmica sa dva različita poluvremena.

U prvom poluvremenu veoma rastrgana igra sa puno grešaka sa obe strane.Nakon što su Gruđanke povele sa 4:1 na početku susreta ,počele su dosta griješiti ,tako da su gošće do kraja poluvremena utakmicu držale izjednačenom.

U drugom poluvremenu nakon početne  nervoze ,domaće igračice počele su igrati svoju igru i počele su stvarati i povećavati prednost.

Razlika u kvaliteti ekipa je bila očigledna i bilo je samo pitanje razlike golova kojom će završiti utakmica.

Moramo istaći da je suđenje na utakmici bilo katastrofalno ,bez uticaja na rezultat u smislu konačnog pobjednika,ali po mišljenju trenera obje ekipe kao i svih prisutnih u dvorani, veoma štetno za rukomet.

Ističemo  i da je posjeta oko stotinjak gledatelja i njihovo navijanje i podrška sa tribina znak da se vrijedan i kvalitetan rad naših cura sve više prepoznaje u Grudama i da će naredne utakmice biti sve posjećenije.

Ovom pobjedom grudske rukometašice su došle do najboljeg plasmana u svojoj povijesti do 4. mjesta na ljestvici 1.lige FBiH.

Nadamo se da će i slijedeći vikend u Bihaću dobro odigrati i postići pozitivan rezultat.

Gradska sportska dvorana Grude

Gledatelja : 100

Suci:Igor Herceg i Ante Rašić

Delegat:Hadžo Novalić

 

HŽRK Grude Autoherc:

Andrea Brzica,Jana Leko,Ana Knezović,Željana Topić(5),Matea Vukoja,Chiara Radić(1),Anita Zorić,Josipa Grubišić,Josipa Braćić(9),Iva Leko,Ana Marija Šimić(7),Klara Mikulić,Valentina Trlin,Josipa Mikulić

ŽRK Vitez:

Ivana Bikić,Bajo Antonela,Krišto Jelena(1),Žabić Nikolina(3),Mamuša Barbara,Slišković Ines(1),Budimir Ana,Strukar Marija,Zeko Kristina,Grebenar Ana,Radeljić Matilda(1),Franjić Matea,Blažević Marija(2),Grebenar Marija(1),Ramljak Brankica.

 

 

 

Comments

0