HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Hadžići   40:26 (18:14)

Dvorana Bili Brig Grude

Gledatelja 200

Suci:Šabović-Šabović

Delegat:Oručević

HŽRK Grude Autoherc:

Ana Pranjić,Antonija Kutleša(12),Iva Leko,Ana Knezović,Chiara Radić,Josipa Grubišić(1),Josipa Braćić(15),Jana Leko,Marija Ćorluka,Ana Marija Šimić(11),Klara Mikulić(1),Tina Bandić,Nikolina Marić,Mia Pejić

ŽRK Hadžići

Jasmina Muharemović(1),Dijana Konaković(9),Ajla Džankić,Jasmina Halilović(1),Azra Gusić,Melisa Kovačević-Koro(1),Almira Mehmedić(12),Amina Kečo(2),Selma Korjenić,Mersiha Bašić

Još jedna tradicija je srušena.Ekipa HŽRK Grude Autoherc nakon četiri uzastopna poraza od ekipe ŽRK Hadžići ,ostvarila je svoju prvu pobjedu i to uvjerljivu i potpuno zasluženu.

Sami početak utakmice nije ukazivao na ovakav krajnji rezultat.Grudske djevojčice su u utakmicu ipak ušle sa malom dozom straha i nesigurnosti zbog respekta prema  neuporedivo iskusnijoj i tjelesno jačoj ekipi Hadžića.Rezultat takvog odnosa je vodstvo Hadžića od 3:1 u 5. minuti.

Toliko je otpilike i trajala ta početna trema Gruđanki.Od 6. minute one počinju igrati i bolje i sigurnije,te već u 15. minuti vode 9:6.Do kraja poluvremena gošće su zahvaljujući samo svom iskustvu, uspjele da se održe na tako malom zaostatku od 3-4 gola.

U drugom poluvremenu grudske cure pokazuju svu raskoš svog talenta i rezultate vrhunskog trenerskog rada.Igraju poletno ,lepršavo ,koriste svoju brzinu i maštovitost,da se gošćama osvete za sve dosadašnje poraze.Prednost domaće ekipe se stalno povećavala i na kraju je mogla biti i veća ,ali je trenerica Zlata Zubac u zadnjih 10 minuta dala priliku i najmlađim igračicama da učestvuju u ovoj velikoj pobjedi.

Na kraju su cure svojim poznatim upijačem uveselile najveći broj gledatelja koji se do sada okupio na jednoj njihovoj domaćoj utakmici.

Gledatelji,koji su ih neumorno bodrili tijekom cijele utakmice ,na kraju su ih nagradili dugotrajnim zasluženim pljeskom.

Idući vikend HŽRK Grude Autoherc gostuje u Travniku.

Curama i trenerici još jednom čestitke na svemu što nam prikazuju ove sezone i puno uspjeha u slijedećim utakmicama.

DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0