HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Bosna Visoko  28:25 (14:13)

Sportska dvorana Bili Brig

Gledatelja 200

Suci:Hrstić- Primorac

Delegat:Špago

HŽRK Grude Autoherc

Andrea Brzica,Ana Pranjić,Iva Leko ,Ana Knezović,Chiara Radić,Željana Topić(4)Josipa Grubišić,Josipa Braćić(13),Jana Leko(2),Ana Kondža,Ana Marija Šimić(3),Klara Mikulić(3),Tina Bandić,Niolina Marić,Andrea Marić(3),Josipa Mikulić

ŽRK Bosna Visoko

Muzaferija Melina,Vračo Lejla,Zukić Selma,Dervišbegović Amna(5),Breščić Nejra(1),Dervišević Nedžmina(4),Smajlović Esma,Omerbegović Hasija(2),Bukvić Samira,Valjevac Ilma(5),Džafić Melina,Vražalić velida(6),Mustagrudić Selma(2).

Utakmica je bila dosta izjednačena sa boljom igrom i prednošću gošći u većem dijelu prvog poluvremena,te dominacijom domaćih rukometašica u drugom poluvremenu.

Nakon početnog vodstva domaćih igračica od 3:1.gošće su zaigrale bolje i sve do 26. minute bile uvodstvu.Sama završnica prvog poluvremena pripala je domaćim curama koje su otišle na odmor sa vodstvom od 14:13.

Drguo poluvrijeme je uglavnom proteklo u boljoj igri grudskih cura koje su stalno bile u prednosti uglavnom od 3-4 gola.Gruđanke su utakmicu privele kraju rutinski ,ne dozvoljavajući ni jednog trenutka da pobjeda dodje u pitanje.

Svakako treba pohvaliti odličnu podršku gledatelja ,koji su zdušno bodrili svoje ljubimice tijekom cijele utakmice.

Iduci vikend u Hadžićima se igra jedan od derbija cijelog prvenstva između ŽRK Hadžići i HŽRK Grude Autoherc.

Curama i trenerici ,čestitke na još jednoj pobjedi i puno sreće u narednim utakmicama.

DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0