HŽRK Grude Autoherc-ŽRK Goražde

Srijeda 28.10.2015. u 19.00 sati gradska sportska dvorana Bili Brig

Premijer liga BiH zaostala utakmica 3.kola

Suci: Alen Kadić i Dino Tursić (Zavidovići)

Delegat: Srećko Delhunia Lukavac

Grudske rukometašice u srijedu 28.10.2015.godine nakon gotovo mjesec dana gostovanja po Bosni i Hercegovini i Europi konačno igraju u svojoj dvorani u Grudama. Igrat će utakmicu 3.kola Premijer lige protiv ŽRK Goražda koja je bila odgođena radi putovanja Gruđanki na Island.

Gošće iz Goražda u Grude dolaze kao jedna od četiri neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva. Goraždanke imaju dobru ekipu i velike ambicije u ovoj sezoni u koju su ušle sa dva kvalitetna pojačanja na bekovskim pozicijama, a to su prošlogodišnje igračice Ilidže Armina Marić i Emina Mujagić.U dosadašnjem dijelu prvenstva ekipa Goražda je ostvarila dvije pobjede i to protiv Katarine u Mostaru i Krivaje iz Zavidovića u Goraždu te je podijelila bodove sa ekipom Izviđača u na domaćem parketu.

HŽRK Grude Autoherc utakmicu protiv Goražda dočekuje nakon tri odigrane utakmice u Premijer ligi i isto toliko ostvarenih pobjeda. Djevojke su se odmorile od napornog i dugog putovanja u Reykjavik i okrenule Premijer ligi. Nakon sigurne i uvjerljive pobjede u Mostaru kod Lokomotive i nakon dugog izbivanja iz Gruda željno očekuju nastup u svojoj dvorani u srijedu. Cure su svjesne da je ekipa Goražda kvalitetna i jaka i da će ova utakmica biti prvi pravi ispit mogućnosti naše ekipe u ovogodišnjoj Premijer ligi. Raspoloženje je odlično i djevojke najavljuju dobru igri i pozivaju sve svoje navijače da u srijedu u 19.00 sati budu uz njih.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0