Josipa Zubac(2006.godište) je nakon priprema u Zadru, pozvana i na pripreme u Ivanić Gradu, nakon čega je odabrana da zajedno sa još 14 cura čini reprezentaciju Hrvatske u kategoriji mlađih kadetkinja, na EYOF-u u Banskoj Bystrici u Slovačkoj.

Inače,  EYOF (Europski festival mladih) je natjecanje u  kojem sudjeluje 50 država članica Europskog olimpijskog komiteta, a natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora. Domaćin zimskog izdanja EYOF-a , 2019.godine je bilo i Sarajevo.

Reprezentacija Hrvatske je već u Slovačkoj i igrat će u skupini B zajedno sa reprezentacijama Norveške , Njemačke i Crne Gore.  Po dvije najbolje reprezentacije iz skupina A i B će izboriti ulazak u borbu za odličja.

Naša Josipa nastavlja niz sudjelovanja rukometašica HRK Grude , koje su sudionici velikih i najvećih međunarodnih rukometnih događaja. Nakon što su igračice koje su nosile dres našeg kluba, sudjelovale kao reprezentativke Crne Gore, na svjetskom(Nikolina Knežević)  i europskom(Nikolina Vukčević) rukometnom prvenstvu, olimpijskim igrama (Nikolina Vukčević), svjetskom juniorskom prvenstvu u Sloveniji, sada imamo i našu Josipu Zubac koja je članica reprezentacije Hrvatske.

Sretni smo i ponosni što smo imali i  imamo privilegiju u svojim redovima imati takve igračice, a posebno smo ponosni na našu Jopu koja od prvog rukometnog koraka koji je napravila u HRK Grude sigurno korača ka velikoj rukometnoj karijeri.

Sretno Jope , sretno Hrvatska!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0