U vikendu iza nas u Grudama smo svjedočili završnici državnog prvenstva BiH u rukometu za juniorke. To su ove godine bile igračice rođene 2003.godine i mlađe.

Sudjelovalo je šest najboljih juniorskih ekipa iz cijele države, a nastup na ovom završnom turniru , ekipe su izborile kao najuspješnije u natjecanjima koja su održana na razini RS Republike Srpske, RS Herceg Bosne i i RS kantona u FBiH. To je znači bilo ono najbolje što imamo u juniorskoj konkurenciji u BiH.

Naša juniorska ekipa je odigrala odlično ovu završnicu i uz skor od 3 pobjede i  samo jednim porazom napravila najbolji juniorskih rezultat zadnjih godina. Ali ono što nas posebno čini sretnim i zadovoljnim jesu pojedinačne nagrade.

Naša Karla Lovrić je izabrana za najbolju juniorku BiH, a izbor je obavljen glasovanjem trenera svih ekipa , sudionica ove završnice. Karla je ovu završnicu odigrala maestralno i u svakoj utakmici dala i zadnji atom snage. Imponirala je njena tjelesan spremnost , borbenost i čvrstoća u obrani  ,ali i sjajna rješenja i potezi u napadu koji su je doveli do 35 postignutih golova u 4 utakmice. Jednostavno Karla je u svakoj utakmici pokazivala da je najbolja juniorska rukometašica BiH.

A posebna priča je najučinkovitija igračica ove juniorske završnice,  naša još uvijek rukometna princeza, Josipa Zubac. Igrala je ovdje protiv  tri godine starijih suparnica, jačih i iskusnijih, ali je usprkos tome, sa 41 postignutim golom u 4 utakmice , sve njih ostavila iza sebe. Pogađala je naša Jopa sa 9-10 metara , s krila ,s crte,  sigurno izvodila sedmerce, a iako je dešnjakinja , zabijala je na ovoj završnici i lijevom rukom. Briljirala je Jopa na ovoj završnici , ali to nije ni čudo kad je i u Premijer ligi BiH u ovoj sezoni postigla čak 33 i gola.

Karla i Josipa će nam uz ostale cure iz ove ekipe , sigurno u nadolazećoj rukometnoj sezoni pokazati svu raskoš svoje nadarenosti i donijeti nam puno radosti i u seniorskoj konkurenciji.

Bravo i sretno cure!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0