Nakon dobrog otvaranja domaćeg prvenstva HRK Grude ovog tjedna 8. put uzastopno izlazi na europsku scenu. Ovog puta ždrijeb nije bio naklonjen našim prvakinjama jer ekipu čeka dugo putovanje do Portugala i veoma jak protivnik.

A  protivnik je vodeća ekipa portugalskog prvenstva, ekipa ADA Sao Pedro do Sul koja je ovog vikenda u gostima deklasirala ekipu Gil Eanes kojoj je to prvi poraz u prvenstvu , a rezultat je bio impresivnih 19:43. To dovoljno govori o kvaliteti našeg protivnika koji ima puno iskusniju ekipu od nas. U portugalskoj ekipi su osim Portugalki i 5 Brazilki te 2 igračice iz Angole. Kad tome dodamo i tradiciju što se tiče utakmica između BiH i portugalskih ekipa koja kaže da su u zadnjih nekoliko godina u EHF natjecanjima protiv portugalskih ekipa igrali i uvjerljivo eliminirani RK Hadžići, ŽRK Krivaja, ŽRK Ilidža i ŽRK Goražde , onda vidimo  razliku u kvaliteti portugalske  i BiH lige i ženskog rukometa uopće.

Inače dogovorom klubova obje utakmice se igraju u Portugalu i to 13.10.2022. u 20.00 sati i 15.10.2022.g u 18.00 sati po lokalnom , odnosno u 21.00 i 19.00 sati po našem vremenu. Naša ekipa za Portugal leti 11.10.2022. u popodnevnim satima iz Splita te nakon slijetanja u Porto će se  uputiti  u oko 120 km udaljeno mjesto Sao Pedro do Sul gdje će boraviti narednih 5 dana i gdje će i odigrati obje utakmice. Suci utakmica su iz Luxemburga a nadzornik EHF-a je iz Rumunjske.

Našim curama želimo sretan put i što bolji nastup u Portugalu, te sretan povratak doma.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0