ŽRK LJubuški Lido osiguranje HŽRK Grude Autoherc 25:14 (12:6)

U okviru zadnjeg kola lige Herceg Bosne u Ljubuškom je domaćin na parket izveo svoju prvu ekipu,koja je upravo završila natjecanje u Premijer ligi BiH i to na 6. mjestu.
Inače ovo je jedina utakmica u ovoj ligi koju su Ljubušanke  igrale u ovom sastavu.
Pošto ova utakmica za ekipu Ljubuškog nije značila ništa u pogledu poretka,cilj nastupa sa premijerligaškom postavom bio je jedino da prvaci Herceg Bosne za ovu sezonu ne budu Gruđanke.
Inače je svaki dan sve jasnije da je ovaj naš mali klub pomrsio račune ,nekim klubovima koji sebe smatraju velikima,te da se na sve načine pokušava omesti razvoj ovog kluba i dalje napredovanje vjerovatno zbog straha  od ugrožavanja privilegiranih pozicija tih “velikih” klubova.
To je jos jedan dokaz da ova liga,igrana na ovaj način, nema nikakvog smisla niti služi ičemu,osim vjerovatno da se nekim ljudima osiguraju neka novčana primanja od ovog natjecanja.

Evo samo nekih primjera (ne)primjene propisa koji bi trebali vrijediti za sve klubove u ovoj ligi ,ali očigledno da vrijede samo za neke :
-iste igračice u istoj polusezoni igraju za dva različita kluba u istom natjecanju,
-isti trener vodi jednu ekipu u ovom kolu,a drugu ekipu u slijedećem kolu u ovom istom natjecanju,pa ponovo tako
-RS HB odredi nominacije službenih osoba za utakmicu,neki klubovi to mogu ne poštovati i sami odrediti te osobe ,i utakmice se registriraju postignutim rezultatom,
-“veliki ” klubovi ove lige ne  plaćaju  troškove službenih osoba,a “mali” klubovi ne mogu ni početi utakmicu dok te troškove ne plate,
-neki klubovi mogu odgoditi utakmicu kao domaćini i ne odigrati je do završetka prvenstva i da nema nikakvih posljedica za to.

Iz svega toga je vidljivo da su propisnici natjecanja i odluke Saveza obvezujuće samo za “male” klubove,dok neki “veliki” klubovi sami odrređuju propise ,primjenu propisa i ne priznaju nikakve odluke RS HB ,koje nisu njima u izravnom interesu.
Zbog svega ovoga nameće se pitanje opravadanosti igranja ovakve lige,jer ovako organizirana liga sa potpuno neravnopravnim statusima klubova koji u njoj sudjeluju nije usmjerena u razvoj sporta i rukometnu edukaciju mladih osoba što je temeljni cilj “malih” klubova.

Sama utakmica bila je u vecem dijelu dosta tvrda i borbena.Domaće igračice su na početku iskoristile mali strah koji se osjetio kod gošći i ostvarile prednost od 4 gola razlike,vec u prvih nekoliko minuta.Nakon toga se igralo do kraja prvog poluvremena prilično izjednačeno iako je domaćin povećao prednost na kraju poluvremena na 6 golova razlike.
U drugom pluvremenu igralo se izjednačeno do 50.minute,kada iskusne premijerligaške igračice prave dodatnu prednost i na kraju završavaju utakmicu sa 11 golova prednosti.
Vidljiva je bila razlika tijekom cijele utakmice u duelima između igračica,gdje su domaće igračice igrale puno oštrije,tako da su naše dvije igračice otišle iz Ljubuškog sa ozlijedama.
U svako slučaju razlika u snazi ove dvije ekipe je očigledna,ali nije uopće takva kakva bi trebala biti s obzirom na različite razine natjecanja i razliku u iskustvu igračica.

Našim curama i njihovoj trenerici čestitamo na dobroj utakmici i jakom otporu koji su pružile znatno jačem protivniku.

Suci:Džeba-Kolobarić

Nadzornik:Kekić

ŽRK LJubuški Lido osiguranje:
Jelčić,Stojak,Alpeza,Bebić,Boto,Vrdoljak (7),Boras(2),Tolić(4),Miletić(2),Pavlović(5),Kolak (1),Dodig(1),Nosić(3),Šarac,Pekić

HŽRK Grude Autoherc:
Ivanka Knezović,Maja Grubišić,Antonija Šimić(4),Željana Topić(2),Martina Nuić(1),Chiara Radić,Maja Marjanović,Karla Glavaš,Josipa Braćić,Ana Marija Šimić(2),Jelena Bošnjak(5),Valentina Trlin,Josipa Mikulić

Comments

0