Danas su u gostima HŽRK Grude boravili najbolji svjetski rukometaš svih vremena Ivano Balić, legendarn kapetan rukometne reprezentacije Hrvatske Petar Metličić i bivši rukometaš, član UO HRS i voditelj rukometne akademije Balič-Metličić. Ivica Maraš.

Tijekom cjelodnevnog boravka u Grudama predstavnici HŽRK Grude sa gostima  obišli grudske sportske dvorane te posjetili trening škole rukometa “Rukomet-od prvog koraka do prvaka”. Dugo je trajao susret polaznika škole rukometa i slavnih rukometaša koji su strpljivo i ljubazno pozirali sa svima i dijelili autograme.

U radnom dijelu posjeta, dogovoren je niz zajedničkih aktivnosti na razvoju rukometa , posebno u radu sa mladima. Prvi korak je sudjelovanje grudske škole rukometa “Rukomet-od prvog koraka do prvaka” sa tri ekipe u Ligi Dalmacije u minirukometu čije se prvo kolo igra ove subote u Šibeniku . Liga Dalmacije se igra u tri kategorije i to 2007,2008 i 2009/10 godište uz sudjelovanje oko 600 natjecatelja. Igrat će se 5 turnira i to u Šibeniku, Zadru, Dubrovniku i dva puta u Splitu.

Osim toga dogovoren je  niz aktivnosti na organizaciji zajedničkih turnira i kampova kako u Dalmaciji tako i Grudama.

Posjet je završen susretom predstavnika HŽRK Grude i današnjih gostiju sa načelnikom Općine Grude , gospodinom Ljubom Grizeljom i predsjednikom Općinskog vijeća Grude, gosp. Draženom Vranješom koji su dali punu podršku uspostavi ove suradnje i jačanju sportskih veza Gruda sa Dalmacijom.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

 

Comments

0