ŽRK Ilidža – HŽRK Grude Autoherc 24:22(10:11)
1.utakmica četvrtzavršnice KUP-a BiH,sezona 2014/2015  
Dvorana KSC Ilidža
Gledatelja 250
Suci:Zoran Raca i Miroslav Rakar (Banja Luka)
Delegat:Mirsada Džaltur(Sarajevo)

ŽRK Ilidža
Maja Mihajlović 4(2),Jasmina Pavlović 1,Izudina Brutus 3,Dragana Dejanović 4(1),Snežana Ždrale,Enida Hadžiselimović 3,Almina Muhović,Emina MUjagić 3,Iris Škaljić 5,Almedina Imširović 1,Amina Pašović,Dragana Pandurević,Naida Škaljić,Adela Merdžanić,Hanna Hrle
Trener:Dominko Ilić
Sedmerci:5(3)
Isključenja 8 minuta

HŽRK Grude Autoherc
Anica Gudelj,Anđela Milas,Matea Bandić,Karla Glavaš 1,Chiara Radić,Kornelija Klinac 7(4),Josipa Braćić 5,Andrea Prusina 1,Ana Marija Šimić 5,Klara Mikulić,Anita Azinović 3,Tina Bandić
Trener Zlata Zubac
Sedmerci:5(4)
Isključenja:12 min

Prva utakmica četvrtzavršnice KUP-a BiH za rukometašice bila je kao i svaka utakmica ove dvije ekipe ove godine uzbudljiva i neizvjesna do kraja.
Početak utakmice pripao je domaćoj ekipi koja je u 12.minuti vodila 7:4 da bi nakon toga Grudske rukometašice uspjele preokrenuti rezultat i povesti 11:9.
U drugom poluvremenu sve do 51. minute Gruđanke su imale prednost od jedan ili dva gola,da bi od 52.minute Ilidža prešla u vodstvo i na kraju zabilježial pobjedu 24:22.
Ovaj rezultat ostavlja otovrenu mogućnost prolaza za obje ekipe pa nas u srijedu 01.04.2015. u uzvratnoj utakmici u Grudama sigurno očekuje vrhunski rukometni spektakl jer mjesta na završnom turniru KUP-a BiH ima za samo jednu od ove dvije ekipe.
Čestitke ekipe Ilidže na pobjedi,a našim curama više sreće u uzvratnoj utakmici.
HŽRK Grude Autoherc poziva sve svoje navijače da u srijedu dođu na utakmicu i pomognu da dostignemo rezultatski zaostatak sa Ilidže i tako napravimo još jedan veliki rezultat ove sezone.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0