HŽRK Grude – ŽRK Goražde  35:18 (20:10)

20.kolo Premijer lige BiH, sezona 2017/2018

Sportska dvorana Bili Brig Grude

Gledatelja 150

Suci: Džemal Čedić i Dino Đerzić (Sarajevo)

Nadzornik: Alija Hasić Tuzla

HŽRK Grude

Darjana Vukliš, Anđela Milas, Amanda Marić 5,Nikolina Čutura 8,Ana Nikić,Ana  Vrančić 3,Mia Miloš 1,Martina Vukanović,Andrea Prusina 5,Kasumačić Lejla 2,,Edina Demić 5,Anita Azinović 3,Anđela Boras 3,Lara Šimić, Anja Boban

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci:1(1)

Isključenja:2 min

ŽRK Goražde

Dunja Brankovan,Amera Barut 1, Arijana Hrelja 2, Ajala Alikadić 4,Slađana Mitrović 5, Ena Kostić 2, Ajla Srna, Azra Balić, Lejla Ristić, Ismhana Perla 4, Zerina Bujak  

Trener: Damir Marevac

Sedmerci:1(0)

Isključenja:8  minuta

Utakmica između HŽRK Grude i ŽRK Goražde očekivano je donijela promociju grudske ekipe u nove/stare prvakinje Bosne i Hercegovine.

Prvih 15-ak minuta gošće iz Goražda su držale rezultatski priključak i to zahvaljujući lošoj koncentraciji i realizaciji domaće ekipe, ali i odličnoj vratarki Dunji Brankovan koja je cijelu utakmicu branila odlično. Ipak u drugom  dijelu  prvog poluvremena Gruđanke  pojačavaju tempo i  odigravaju odlično u obrani te efikasno u napadu. Takva igra je dovela do konačnog rezultata prvog poluvremena od 20:10.

U drugom poluvremenu se nastavlja dominacija grudskih rukometašica usprkos tome što su uglavnom  igrale mlađe igračice. Tako je danas svoj prvi premijerligaški gol postigla Ma Miloš(2004.godište), a svoje minute odigrala je i njena vršnjakinja Anja Boban.

Najbolje igračice današnje utakmice su bile Dunja Brankovan kod ŽRK Goražde i Lejla Kasumačić kod HŽRK Grude.

Ovom pobjedom HŽRK Grude je dva kola prije kraja prvenstva osigurao četvrti uzastopni naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Prvakinjama je na tom povijesnom uspjehu prvi čestitao načelnik Općine Grude, gosp. Ljubo Girzelj koji je djevojkama uručio ruže.

Osvajanjem naslova prvakinja BiH HŽRK Grude je ispunio sve planove za ovu sezonu, a oni su bili osvajanje naslova prvakinja i plasman u završnicu KUP-a BiH. Preostale dvije utakmice do kraja premijerligake sezone prvakinje BiH će iskoristiti kao pripremu za završnicu KUP-a BiH koja se igra 19/20.svibnja. Sljedeći vikend je se ne igra Premijer liga BiH pa će naše cure svoju  sljedeću utakmicu koja nema nikakvog rezultatskog značaja odigrati 05/06.svibnja u Tuzli protiv ekipe Jedinstva.

Velike čestitke svim igračicama i trenerici HŽRK Grude na ovom veličanstvenom uspjehu!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

 

 

Comments

0