HŽRK Grude-ŽRK Zaječar 1949 28:23(12:15)

3.utakmica 1.kruga WRHL -Ženske regionalne rukometne lige

Dvorana Bili Brig Grude, Gledatelja 100

Suci: Vesna Balvan i Tatjana Praštalo (Banja Luka)

Nadzornik: Boris Šatordžija (Banja Luka)

HŽRK Grude:

Darjana Vukliš, Amanda Marić 1, Nikolina Čutura 2, Andrea Soldo, Ana Nikić, Nikolina Vukčević, 5, Milica Globarević, Leontina Vujić, Lejla Kasumačić 8, Medina Klepo, Klara Mikulić, Karla Lovrić, Anđela Boras, Nikolina Brnada, Diana Pelivan 4, Nikolina Knežević 8

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci: 2(1)

Isključenja: 4 min

ŽRK Zaječar 1949:

Miljana Živić, Dragana Čakmak, Jelena Zečević 2, Jana Milošević, Jelena Terzić 8, Elena Šaronjić 5, Anđela Stanojlović, Katarina Stevanović, Aleksandra Stamenić 2, Jovana Bogojević 6, Lidija Vujadinović, Alma Redžeplar

Trener: Živojin Maksić

Sedmerci: 3(3)

Isključenja: 12 min

Sjajna utakmica u Grudama u okviru WRHL-Regionalne lige.

U utakmicu Gruđanke ulaze previše opušteno, uz veoma lošu obranu te sa puno tehničkih pogrešaka u napadu. Iskusna i izuzetno kvalitetna ekipa Zaječara to maksimalno koristi i vodi prvo sa 3:0, a nakon toga u nekoliko navrata čak sa 6 golova prednosti, zadnji put prednost gošći od 6 golova je bila kod rezultata 7:13. Uz nepovoljan rezultat tada se ozlijedila Nikolina Čutura, najbolji strijelac Gruđanki i pitanje je koliko će biti odsutna sa parketa.

Međutim to kao je djelovalo motivirajuće na njene suigračice koje su zaigrale puno bolje i do poluvremena smanjile zaostatak na podnošljivih -3(12:15).

Drugo poluvrijeme je donijelo potpuno drugačiju igru grudske ekipe koja je zaigrala izuzetno pokretljivo i borbeno u obrani uz odlično izdanje Darjane Vukliš na golu. Napad je profunkcionirao i postao ubojit sa svih pozicija . Takva igra je rezultirala prvo izjednačenjem ,a nakon toga potpunim preokretom. Gošće iz Zaječara nisu imale odgovor na brzu igru i izuzetno jak tempo koji su Gruđanke nametnule.

Pobjeda HŽRK Grude je više nego zaslužena i iznimno je važna za BiH ženski rukomet, ali je i preskupo plaćena, jer je pred sam kraj utakmice ozljedu doživjela i Lejla Kasumačić .

Svim curama i stručnom stožeru , velike čestitke na sjajnim utakmicama ovog vikenda ,a našim curama Nikolini i Lejli što brži oporavak i povratak na parket.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0