HŽRK Grude – RK Hadžići DG 23:22 (13:10)

Dvorana Bili Brig Grude

Gledatelja 500

Suci: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (Banja Luka)

Nadzornik : Zdenko Alpeza (Mostar)

 HŽRK Grude

Darjana Vukliš, Nikolina Petrović, Nikolina  Amanda Marić 4, Nikolina Čutura 4, Andrea Soldo, Ana Nikić 4, Andrea Boras, Klara Mikulić 3, Lejla Kasumačić 4, Edina Demić 4, Anita Azinović, Ana Mikulić, Andrea Boras , Diana Pelivan

Trener: Kornelija Leko

Sedmerci: 4(2)

Isključenja: 12 min 

RK Hadžići DG

Anisa Selimović, Ajla Ćajić, Hana Šehić, Amna Đurđević, Samra Fejzić, Berina Malanović 2, Melika Redžić, Sara Čahtarević 4, Maja Knezović 7,Anisa Merhemić, Mervana Đelilović, Berina Hrgić, Minela Delalić, Almedina Imširović 6, Adna Halebić 3, Melina Telarević

Trener:Alma Hadžović

Sedmerci: 2(1)

Isključenja: 8 min

Uzvratna utakmica finala KUP-a BIH za rukometašice je bila pravi rukometni blagdan u Grudama. Preko 500 gledatelja je moglo uživati u odličnom programu u kojem je bilo i zabave i rukometa i nagradih igara…

Prvakinje BiH , ekipa HŽRK Grude je pripremila niz svečanosti prije i tijekom utakmice. Tako su prije utakmice direktorica kluba , dr.sc Zlata Zubac i član upravnog odbora , Ivica Brzica uručili prigodne dresove igračicama HŽRK Grude koje imaju 100 i više nastupa za klub u zvaničnim utakmicama. Tako su ove prigodne darove dobile :Anita Azinović za 100 , Klara Mikulić za 105, Amanda Marić za 106, Nikolina Čutura za 110 i Ana Nikić za 129 utakmica u dresu HŽRK Grude. Zatim je predsjednik kluba, Zoran Trlin  uručio prigodan dar najboljem strijelcu kluba , Nikolini Čutura koja je do današnje utakmice za HŽRK Grude postigla 777 golova u zvaničnim utakmicama.

Sve igračice, vodstva oba  kluba te službene osobe na današnjoj utakmici darovani su veoma bogatim poklon paketima tvrtke Violeta d.o.o. Grude

U poluvremenu utakmice najsretnijim gledateljima su dodijeljene nagrade koje su osigurali sponzori HŽRK Grude. Tako je podijeljeno 10 klupskih majica dar firme Grafobalkan Banja Luka, , 5 poklon paketa tvrtke Violeta, jedna večera za dvije osobe u restoranu Kiwi Grude, dva poklon bona firme Bili Brig Grude, 2 bluetooth zvučnika firme Orbiter G  Grude te jedan vikend za dvije osobe u hotelu Blanca na Vlašiću.

Isto tako u poluvremenu utakmice su uručena po dva kompleta opreme za sve klubove prvih federalnih muških rukometnih liga koje su osigurali Rukometni savez Federacije BiH i firma Grafobalkan iz Banja Luke. Opremu su uručili članovi Upravnog odbora RS FBiH , Zdenko Alpeza i Zoran Trlin.

Gledatelje su tijekom poluvremena i time outa oduševljavale nastupima  članice plesnog kluba Široki Brijeg

Nakon utakmice , igračicama koje su danas bile u sastavu prvakinja pridružile su se i bivše igračice ovog kluba koje su sudjelovale u 100 utakmica bez poraza te su napravile zajedničko fotografiranje i nastavile proslavu osvajanja još jednog naslova pobjednika KUP-a BiH.

Sama utakmica je bila veoma borbena ,a na kraju i dosta neizvjesna, mada osvajanje KUP-a  za Gruđanke nije niti jednog trenutka dolazilo u pitanje.

U prvih 20-ak minuta rezultat je uglavnom bio izjednačen uz minimalnu prednost jedne ili druge ekipe. Bilo je vidljivo dosta grča i nervoze što neminovno uzrokuje i tehničke pogreške. Tek u zadnjih 10-ak minuta grudska ekipa je pojačala tempo i počela igrati bolje  te je do odmora napravila prednost od tri gola(13:10).

U tom boljem ritmu su Gruđanke počele i drugo poluvrijeme te vrlo brzo otišle na 6 , a onda i na 8 golova prednosti. Međutim (ne)opravdana diskvalifikacija Lejle Kasumačić, je dosta poremetila ritam ekipe te su uporne gošće malo pomalo smanjivale prednost i na kraju stigle do minimalnog zaostatka od samo jednog gola.

Gruđanke su ovom pobjedom osvojile KUP BiH, a za matematičku potvrdu naslova prvakinja BiH im je potreban jedna pobjeda iz 6 utakmica koje će igrati u ligi za prvaka koja starta već ovog vikenda.

Srebrne medalje ekipi RK Hadžići DG je uručio Dražen Vranješ predsjednik Općinskog vijeća Grude, pokal u trajno vlasništvo ekipi HŽRK Grude je uručio Srđan Jović , voditelj natjecanaj za KUP BiH, prelazni pokal je uručio ,načelnik Općine Grude, Ljubo Grizelj, a zlatne medalje pobjednicama KUP-a BIH je uručila Željana Zovko , zastupnica u Europskom parlamentu.

Nakon utakmice, fotkanja i proslave u dvorani , prvakinje su sa svojim prijateljima nastavile proslavu  do kasno u noć na svom starom odredištu, Agroturizmu Marića gaj.

Gošćama iz Hadžića čestitke na odličnoj utakmici i fer i sportskoj borbi, a našim curama i stručnom stožeru čestitke na osvojenom KUP-u BiH!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0