HŽRK Grude Autoherc je sezonu 2013/2014 završio kao najuspješniju u svojoj povijesti.

Osvajanjem 4. mjesta u Premijer ligi,plasmanom u završnicu KUP-a BiH,te srebrom sa državnog prvenstva za juniorke,postignuti su rezultati na koje smo ponosni.

Najvažnije je da su ovi rezultati posljedica sustavnog,stručnog i odgojnog rada sa djevojčicama u zadnje četiri godine,ali i odlične organizacije kluba,te dosta stabilne financijske situacije.

Uprava i stručni stožer kluba su odlućili od naredne sezone krenuti korak dalje.Odlučeno je da HŽRK Grude Autoherc treba postati središte ženskog rukometa u kojem će se raditi sa najdarovitijim mladim  rukometašicama i to po metodama i u suradnji sa najboljim hrvatskim ženskim rukometnim klubovima.Prvenstveno je cilj za mlade igračice osigurati vrhunski stručni rad tijekom treniranja i igranja u Grudama,te za one najperspektivnije i nastupe na turnirima i sudjelovanje u pripremama sa najkvalitetnijim hrvatskim ženskim rukometnim klubovima.

U cilju što kvalitetnijeg planiranja i realizacije ovih ciljeva HŽRK Grude Autoherc je izradio  projekt pod nazivom:”Rukomet od prvog koraka do prvaka”.

Ovaj projekt je usmjeren na dva važna cilja:

-promocija i popularizacija rukometa među djevojčicama,te odgojni i stručni rada sa njima od prvih rukometnih koraka i to na području kompletne općine Grude,ali i susjednih općina.

-vrhunski stručni rad sa najperspektivnijim mladim rukometašicama sa područja cijele BiH

Svi uvjeti za početak realizacije ovog projekta su osigurani,a već je napravljeno i dosta konkretnih poslova kao što su;

-proširenje stručnog stožera kluba ,koji je za sada proširen na  četiri trenera,a cilj je da broji ukupno pet školovanih i stručnih trenera.
Stručni stožer će voditi Zlata Zubac mr.sci,dosadašnji šef stručnog stožera,koja je i jedna od najzaslužnijih za sve rezultate koji su postignuti u ovom klubu.
Novost je da će u klubu od sada biti angažiran kondicijski trener gosp.Marin Markota,inače profesor tjelesnog odgoja i asistent na odjelu atletike na FPMOZ Mostar Studij Fizičke kulture.

-uspostavljena dugoročna i sveobuhvatna suradnja HŽRK Grude Autoherc  sa RK Lokomotiva i RK Trešnjevka Zagreb i to kroz zajedničke trenažne aktivnosti,zajedničke pripreme,sudjelovanje najdarovitijih mladih igračica iz našeg kluba u pripremnim i turnirskim aktivnostima zagrebačkih kubova sa ciljem što bolje pripremljenosti za nastavak karijere u tim klubovima,te kroz razmjenu igračkog i trenerskog kadra kao i još dosta drugih zajedničkih aktivnosti.

Ovih dana naš klub će posjetiti i direktor RK Lokomotiva Zagreb gops. Klaudija Bubalo,koja će razgovarati sa vodstvom kluba,ali i sa mladim igračicama o planovima razvoja našeg kluba i Gruda kao rukometnog središta za razvoj i sportsko usavršavanje najperspektvinijih mladih igračica iz BiH.

Svakako da je ovaj zajednički projekt idelano prilika za sve mlade igračice da treniraju i pripremaju se  na način i po metodama  po kojima se radi u najboljim hrvatskim klubovima.

Početak priprema za nadolazeću sezonu planiran je za 04.08.2014. godine.
Za sada je sigurno da će tijekom kolovoza naša ekipa 2000/2001,a možda i 2002. i mlađe sudjelovati na turniru u Međugorju,te da će 1.ekipa putovati na 5-dnevne visinske pripreme,tradicionalno na Sokolac na Romaniji.
U rujnu mjesecu naš klub će ugostiti drugu ekipu Lokomotive koja će  odigrati po jednu pripremnu utakmicu sa našim djevojkama u Grudama i Posušju.

Naravno da će nam u gosti doći i najbolji sastavi Lokomotive i  Trešnjevke,ali za sada još ne znamo točne termine,jer oni ovise o rasporedu natjecanja u Prvoj hrvatskoj ligi te u Ligi prvaka.

U svakom slučaju počela se pisati nova stranica u povijesti našeg kluba.

Dosta toga se mijenja i to na bolje,ali  ostaje ono što nas je nosilo i vodilo sve ovo vrijeme,a to je naš slogan:
DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0