Osvajanjem naslova prvaka Bosne i Hercegovine u sezoni 2014/2015,HŽRK Grude Autoherc je izborio sudjelovanje u EHF cupu.
Poznato je da većina bosanskohercegovačkih klubova odustaje od sudjelovanja u europskim kupovima i to u prvom redu zbog visokih troškova sudjelovanja.
Naš klub se ove sezone odlučio za sudjelovanje u EHF cupu sa ciljem da se nakon pet godina razvoja kluba i osvajanja svih naslova na razini države(Premijer liga, KUP, juniorski i kadetski naslov prvaka BiH)pojavi i na europskoj sceni.
Svjesni smo da je naš(BiH) rukomet na samom dnu ljestvice po kvaliteti na europskoj razini. Znamo da u ovom natjecanju koje je znatno jače od Challenge cupa i Kupa kupova, ali slabije od lige prvakinja, svaki rezultat bilo kojeg našeg kluba osim eliminacije u prvom krugu, treba smatrati uspjehom.
Vođeni našom strategijom koju imamo od početka, a to je da je uvijek korisno igrati sa jačim i da nas nikada nije bilo strah igrati niti sram izgubiti od boljih ove godine smo se odlučili za ovaj europski iskorak.
Ždrijeb nam nije bio naklonjen, niti što se tiče snage protivnika niti što se tiče troškova odigravanja utakmica. Naš protivnik u 2.pretkolu EHF cupa je ekipa Fram iz Reykjavika na dalekom Islandu. Malo toga znamo o našim protivnicama, ali ono što je sigurno jeste da su iz zemlje sa dugom i bogatom rukometnom tradicijom i da ovaj klub redovito svake godine igra europske kupove i isto tako redovito prolazi od jednog do tri kruga ovih natjecanja. Isto tako znamo da se radi o ekipi koja je igrački u prosjeku starija gotovo 6 godina od naših djevojaka, koje u ovu europsku sezonu kreću sa prosjekom od 18,5 godina.
Naši protivnici su prigodom pregovora o mjestu odigravanja utakmica pokazali da im je veliki imeprativ prolazak u 3.pretkolo ovogodišnjeg EHF cupa. Na sve naše prijedloge da se obje utakmice igraju u Grudama oni su bili odlučni da se ili uzvratna utakmica ili obje utakmice igraju u Reykjaviku. U takvoj situaciji naš klub je zbog znatno nižih troškova prihvatio da se obje utakmice igraju na Islandu, pa će se tako prva utakmica odigrati 16,a druga 17.10.2015. godine u Reykjaviku.
Naša ekipa će poletjeti iz Sarajeva ujutro 14.10 2015.,a povratak u Sarajevo je 18.10.2015. u večernjim satima.
Nadamo se i želimo da na najbolji način predstavimo naš klub, našu Hercegovinu i našu Bosnu i Hercegovinu na dalekom Islandu.
DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0