HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Jedinstvo Adler Tuzla 30:21 (13:12)

17.kolo Premijer lige BiH

Sportska dvorana Grude

Gledatelja 200

Suci:Vladimir Križanec i Zoran Petrović (Banja Luka)

Delegat: Mileta Kekić (Mostar)

HŽRK Grude Autoherc

Anica Gudelj (14 obrane + 1 sedmerac), Anđela Milas, Amanda Marić  5,Nikolina Čutura 5(1),Marija Gudelj,Ana Vrančić 5, Josipa Braćić 6,Matea Bandić, Andrea Prusina 5, Ana Kondža,Ana Nikić,Klara Mikulić,Anita Azinović 4,Tina Bnadić

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci: 4(1)

Isključenja: 2 min

ŽRK Jedinstvo Adler Tuzla

Hava Huskić,Indira Horozović 1,Marija Belušević,Nermina Kušmić 2,Marijana Sorak 4(2),Zorica Bošković 5(1),Sanja Katić 3, Sabina Zupčević 2, Admira Zvekić 4, Amila Dervišbegović,jasmina Osmanović

Trener:Zvjezdan Tomić

Sedmerci:5(3)

Isključenja: 8 min

Derbi utakmica Premijer lige BiH za rukometašice je potpuno opravdala očekivanja. Veoma kvalitetna igra, mnoštvo odličnih akcija, kontri, bravuroznih vratarskih obrana….

Nakon početne prednosti grudskih rukometašica, gošče iz Tuzle u 10 minuti izjedančavaju rezultat na 4:4,a onda i dva puta imaju prednost od jednog gola.Zadnje izjednačenje rezultata je bilo u 19. minuti kad ej rezultat glasio 8:8. Od tada pa do kraja poluvremena Gruđanke su imale stalno prednost od 1 ili 2 gola,a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 13:12.

Onda aktualne prvakinje kreću furioznim tempom i od 33. do 43. minute prave 7:1 što je utakmicu potpuno usmjerilo na njihovu stranu. U zadnjih 15 -ak minuta prednost domaće ekipe još raste do krajnjeg rezultata utakmice 30:21.

Može se reći da je tuzlansku ekipu od znatno težeg poraza spasla vratarka Hava Huskić koja je osim tri sedmerca obranila i nekoliko zicera.

Što se tiče grudskih rukometašica one su još jednom pokazale da su najbolja ženska rukometna ekipa u Bosni i Hercegovini i 5 kola prije kraja Premijer lige su otišle na rekordnih 18 bodova prednosti ispred Jedinstva Adler i tako i teoretski danas potvrdile naslov prvakinja BiH. Kao i u većini utakmica ove godine sve igračice su odigrale dobro u obrani ,na ravno na čeku sa Anicom Gudelj,a u napadu ni danas nije bilo izrazitog strijelca,jednostavno sa svih pozicija su Gruđanke punile mrežu gošći.

Na kraju utakmice radost i veselje sa igračicama i navijačima podijelio je načelnik Općine Grude, gosp Ljubo Grizelj koji je čestitao igračicama i trenerici na ovom velikom uspjehu.

Do kraja prvenstva ima još 5 kola i sigurno će ih nove/stare prvakinje odigrati maksimalno korektno i odgovorno i pokušati ostati neporažene. Već sljedeći vikend slijei gostovanje u Mostaru kod Katarine.

Igračicama i trenerici čestitke za ovaj veliki povijesni uspjeh!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0