Rukometašice HRK Grude su 4. turnirom u Podgorici završile nastup u grupnoj fazi WRHL-Ženske regionalne rukometne lige. Na ovom turniru su odigrale dvije utakmice i to protiv  ORK Rudar i ekipe ŽRK Kumanovo.

Prva utakmica protiv ekipe ORK Rudar bila je iznimno neizvjesna i borbena. Domaća ekipa , sastavljena od igračica koje su na pragu prve ekipe Budućnosti pokazala je iznimnu kvalitetu, tjelesnu spremnost i borbenost. Svaka akcija i svaki potez su pokazivali veliku motiviranost domaćih igračica da se dokažu na svom parketu ,ali i da se dokažu pred  vodećim stručnjacima Budućnosti. I pored toga Gruđanke su nakon početnog rezultatskog zaostatka u drugom dijelu prvog poluvremena uspjele napraviti solidnu rezultatsku razliku i na odmor otići sa 4 gola prednosti. Nažalost veoma rano , je grudska ekipa ostala bez crnogorske reprezentativke ,Nikoline Knežević koja više nije ulazila u igru.

Dugo poluvrijeme su bolje otvorile domaće rukometašice i stigle do izjednačenja. Sve do kraja utakmice rezultat je bio sa  prednostima od 1-2 gola za jednu ili drugu ekipu. Na kraju je neodlučan rezultat i najpravedniji ishod ove utakmice, a ovim bodom Gruđanke su puno zadovoljnije jer im je on osigurao 2. mjesto u grupi, a ekipi Rudara je ovaj rezultat onemogućio planove o boljem plasmanu od 3. mjesta.

Utakmica Kumanovo -Grude je bila izuzetno slična nedavnoj utakmici ovih klubova koju su odigrali u Zaječaru. Prvo poluvrijeme je proteklo uglavnom u rezultatskoj prednosti na strani Kumanova. Ta je prednost iznosila i do 4 gola ,ali je u samoj završnici ekipa Gruda uspjela smanjiti na konačnih -2.

Gruđanke su u ovoj utakmici nastupile bez Nikoline Knežević ,ali je ostatak ekipe odigrao maksimalno borbeno i kvalitetno te je utakmica do zadnje minute bila neizvjesna, a rezultat većinom, a  zadnji put u 59. minuti izjednačen. Ipak , kako je utakmica u Zaječaru završila pobjedom HRK Grude u samoj završnici ,tako je ovaj put u Podgorici pobjeda pripala ekipi Kumanova.

Kad se gleda cijeli ovaj turnir , zaključak je da naša ekipa odigrala vije izuzetno kvalitetne i zahtjevne utakmice u kojima je pokazala da su cure spremne za nadolazeću sezonu, a većina igračica koje su imale manju minutažu do sada, su pokazale da mogu preuzeti igru i odgovornost na sebe.

Ako se gleda ukupno dosadašnje sudjelovanje HRK Grude u WRHL, ocjena je da je ovo bio pravi pogodak za naš klub. Igranje najmanje 7 utakmica sa protivnicima koji su kvalitetom blizu naše daje veliki doprinos razvoju mladih igračica, pogotovo kad znamo da HRK Grude u ovom natjecanju nastupa sa najmlađom ekipom izuzimajući ORK Rudar.

Nakon grupne faze slijedi jedna utakmica i to u Grudama u kojoj ćemo  snage odmjeriti sa nekom od ekipa iz grupe A. Za sada je jedino sigurno da to ne može biti Budućnost, koja je prva u grupi A. A naši vjerojatni protivnici su Krim ili Jagodina ,a teoretski može biti i Podravka, ali s obzirom da Podravki treba još 1 bod iz dvije utakmice da bi bili 2. u grupi A, teško je očekivati da taj bod neće osvojiti.

Što se tiče naših cura , one idući vikend , 22. i 23.02.2020. godine u Grudama,  igraju  dvije utakmice četvrtzavršnice KUP-a BIH , protiv ekipe ŽRK Mira.

Velike čestitke ekipi za nastupe u Podgorici i puno sreće u nadolazećim utakmicama!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

ORK Rudar Pljevlja – HRK Grude  22:22 (12:8

5.kolo 2.grupe WRHL – Ženske regionalne rukometne lige.

Dvorana Univerzitetskog centra Podgorica

Gledatelja:

Suci:

Nadzornik:

HRK Grude

Darjana Vukliš, Marija Brakić, Paula Miloš, Andrea Soldo , Ana Nikić, Anja Boban, Milica Globarević 1, Leontina Vujić, Lejla Kasumačić 5, Klara Mikulić 2,  Karla Lovrić, Anđela Boras 3, Diana Pelivan, Nikolina Brnada,Nikolina Knežević 1, Nikolina Vukčević 10

Trener :Zlata Zubac

Sedmerci:-

Isključenja:8 min

ORK Rudar Pljevlja

Jovana Kadović Bojana Racković 2, Nikoleta Pejović 1, Mina Novović, Sara Gugač 3, Velida Hadžaj, Anja Bojanić 2, Anastasija Krivokapić 6, Nevena Lopičić, Marija Marsenić, Sara Senić, Ivana Đurović, Sara Piranić, Elena Vlahović, Gordana Marsenić 5, Milica Anđušić 3

Trener:Gabriella Markoč

Sedmerci: 3(3)

Isključenja: 16 min

ŽRK Kumanovo-HRK Grude  29:27 (16:14)

ŽRK Kumanovo

Katarina Kosanović, Brankica Markovik, Mila Trajkovik 1, Tamara Ivanovska 3, Leonida Gichevska 5, Aleksandra Borizovska 6, Ana Šaranović 4, Medea Chokeli 2, Angela Jankulovska 2, Jovana kiprijanovska 5, Ivana Naumovska, Vaska Gligorijadis 1, Nikolina Radevska, Sara Cvetanovska

Trener: Nenad Kraljevski

Sedmerci: 5(4)

Isključenja: 8 min

HRK Grude

Darjana Vukliš, Marija Brakić, Paula Miloš, Andrea Soldo , Ana Nikić, Anja Boban, Milica Globarević 1, Leontina Vujić, Lejla Kasumačić 5, Klara Mikulić 2,  Karla Lovrić, Anđela Boras 3, Diana Pelivan, Nikolina Brnada,Nikolina Knežević 1, Nikolina Vukčević 10

Trener :Zlata Zubac

Sedmerci: 4(2)

Isključenja: 10 min

Comments

0