Rukometna sezona u BiH ulazi u završni dio. Seniorska natjecanja će biti završena u nadolazeća 2 mjeseca(do kraja svibnja), dok će mlađe dobne skupine svoje aktivnosti nastaviti i u mjesecu lipnju kad se održavaju završnice državnih prvenstava.

Što se tiče HRK Grude, napravili smo analizu trenutnog stanja svih natjecanja.

Seniorska ekipa:

-Završeno natjecanje u 1.ligi RS Herceg Bosne i osvojen još jedan naslov prvakinja RS Herceg Bosne

-u KUP-u BiH osiguran nastup na završnom turniru i to osmi put uzastopno

-u Premijer ligi BiH trenutno 1.mjesto uz veoma težak raspored do kraja prvenstva te nas očekuje velika borba za mjesto u vrhu.

Škola rukometa- rukometašice:

-Kadetkinje (2005.g i mlađe) trenutno 1.mjesto uz do sada maksimalan učinak od 5 pobjeda iz isto toliko utakmica i osiguran naslov prvakinja RS Herceg Bosne

-Mlađe kadetkinje (2007.g. i mlađe) trenutno 2.mjesto, očekuje nas neizvjesna završnica i borba za jedno od prva dva mjesta koja osiguravaju nastup na završnici državnog prvenstva.

-Djevojčice (2009.g i mlađe) trenutno 1.mjesto uz do sada maksimalan učinak od 7 pobjeda iz isto toliko utakmica i sa velikim izgledima za osvajanje naslova prvakinja RS Herceg Bosne

Škola rukometa- rukometaši:

-Dječaci(2009.g. i mlađi) trenutno 8.mjesto od 10 ekipa, što je u potpunosti zadovoljavajuće s obzirom da je muški rukomet u našem klubu novitet i da su dečki ostvarili 3 pobjede, 1 neodlučan rezultat i upisali 7 poraza.

Uz ove ekipe , naš klub će sudjelovati na prvenstvu RS Herceg Bosne u kategoriji juniorki (2003.g i mlađi) koje će se odigrati turnirski.

Sve ove ekipe i natjecanja se odnose na “veliki” rukomet, a mi u našem klubu imamo i sve ekipe u mini rukometu( 2011., 2012. i 2013.godište i za djevojčice i za dječake). Oni sudjeluju na turnirima po Hercegovini i Dalmaciji. Uz to i naš klub je  organizator dva turnira svake godine i to turnira u studenom povodom blagdana sv. Kate zaštitnice Gruda i turnira u travnju koji se održava u znak sjećanja na stradanja naših branitelja na Kupresu 1992.g.Ovaj turnir ove godine će se održati 09.04.2022.g.

Gledano u cjelini možemo biti veoma zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone i nadati se da će i ovaj završni period sezone 2021/2022 biti uspješan. Svim našim ekipama i trenerima želimo uspješnu završnicu sezone.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

 

Comments

0