Ovog vikenda četiri ekipe HRK Grude igraju svoje utakmice.

Seniorke u subotu, 27.02.2021.g u 14.00 sati igraju svoju utakmicu u Brčkom protiv ekipe Jedinstva u okviru 13.kola Premijer lige BiH. Uvijek su gostovanja u Brčkom zahtjevna i teška, kako zbog toga što je to za naše cure  najduže putovanje (340 km u jednom smjeru) u Premijer ligi tako i zbog toga što je protivnik, iskusna i kvalitetna ekipa koja je u odličnoj formi  što pokazuju i rezultati , pogotovo na domaćem parketu. Brčanke nisu poražene od 5. kola , te su nakon dosta lošeg starta ove sezone u drugom dijelu odigrale odlično i tako nastavile i u prvoj utakmici proljetnog dijela u kojoj su na domaćem parketu pobijedile ekipu Knežopoljke rezultatom 27:22. Sigurno će i ove subote dati sve od sebe da dođu do bodova protiv naših cura.Zahvaljujemo upravi ŽRK Jedinstvo  na ranom terminu utakmice koji nam omogućava da se vratimo doma prije zatvaranja tunela Crnaja.

Naša ekipa je nakon zime bez stanke, zbog europskih utakmica, u proljetni dio prvenstva krenula pobjedom protiv  odlične ekipe Mire iz Prijedora. Prvi put u ovoj sezoni to je bila utakmica u kojoj smo nastupili kompletni, a nadamo se da ćemo i u Brčkom biti kompletni. Očekujemo tešku utakmicu ,ali svakako da idemo po pobjedu.

U subotu u Grudama u 12.00 sati u utakmici  14.kola Lige RS Herceg Bosne naši dječaci (2007.g i mlađi ) igraju utakmicu protiv svojih vršnjaka iz Nove Bile.

U nedjelju će od 12.00 sati naše cure u okviru 13.kola Lige RS Herceg Bosne, odigrati dvije utakmice protiv svojih vršnjakinja iz HRK Međugorje i to u dobnim skupinama djevojčice (2007.g i mlađe) i cicibanke (2009.g i mlađe).

Svim našim ekipama želimo dobru igru i uspješne nastupe ovog vikenda!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0