EHF European cup, 2 kolo

HRK Grude – HT Sokol Pisek -Petak, 15.10.2021.g u 18.00 sati

HT Sokol Pisek- HRK Grude -Subota 16.10.2021.g. u 15.00 sati

Dvorana: Obloukova  hala Pisek ,Češka

Suci: Andrzej Chrzan i Michal Janas (Poljska)

Nadzornik: Marian Cech (Slovačka)

HRK Grude  krajem ovog tjedna po 7.put uzastopno nastupa u europskim rukometnim natjecanjima. Ove sezone protivnik u 2 kolu EHF European cupa je češka ekipa HT Sokol Pisek.

Sokol Pisek nastupa u veoma kvalitetnoj  MOL rukometnoj ligi u kojoj sudjeluju klubovi iz Češke, Slovačke i Poljske. Ovaj klub je već u povijesti igrao europske kupove protiv BiH klubova  dva puta i oba puta bio uspješniji od naših klubova i to  u sezoni 2009/2010 protiv ŽRK Iidža (40:24)  i u sezoni 2011/2012 u Mostaru protiv HŽRK Zrinjski (32:22). Ove godine Sokol Pisek trenutno zauzima 4.mjesto među 14 klubova  u MOL ligi sa 8 bodova iz 6 utakmica. Češka ekipa je sastavljena od dosta iskusnih igračica sa prosjekom starosti igračica od 24 godine. Najveća zvijezda ekipe , svakako je češka reprezentativka Alena Stellnerova, koju smo imali prigodu gledati prije nekoliko dana u utakmici Češke reprezentacije protiv reprezentacije Hrvatske.

Naša ekipa je u Pisek stigla u srijedu navečer nakon što je u utorak odradila prvenstvenu utakmica u Brčkom protiv ekipe ŽRK Jedinstvo , te u srijedu nastavila put za Češku. Trenutne  COVID mjere u Češkoj zahtijevaju da  naše djevojke u četvrtak ujutro ponovo moraju obaviti PCR testiranje u Piseku, iako su  testirane pred polazak u Češku. U četvrtak u 18.00 sati ekipa će odraditi trening u Piseku. Naša mlada ekipa sa prosjekom starosti igračica od 17 godina, će svakako dati sve od sebe da pruži što jači otpor domaćinu i na najbolji način predstavi BiH ženski rukomet na međunarodnoj sceni.

Nadamo se da će domaćin osigurati da naši navijači mogu pratiti obje utakmice na You tube kanalu o čemu ćemo izvijestiti na facebook stranici našeg kluba.

HRK Grude želi dobru igru i uspješan nastup u istom natjecanju i ŽRK Borac Banja Luka i RK Haadžići Interlogistic, koji  također nastupaju ovog vikenda.

Našim curama također dobru igru i uspješan nastup u Češkoj!

DO DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0