19.07.2021.g u Beču je održano izvlačenje parova za EHF European cup . U ženskoj konkurenciji  u ovom europskom rukometnom natjecanju ove godine sudjeluje 59 klubova iz 25 europskih država.

Nakon Islanda, dva puta Rumunjske, Njemačke, Crne Gore, Španjolske i Češke u proteklim sezonama, sedmerostruke prvakinje BiH , rukometašice HRK Grude su ove godine dobile protivnice iz dalekog Portugala, ekipu Academia de Andebol de São Pedro do Sul.

Možemo sigurno reći da nas ni ovaj put sreća nije mazila, jer protivnik udaljen gotovo 3.000 kilometara je zahtijevan kako na logističkom tako i na sportskom planu.

Iako o našim protivnicama, još uvijek ne znamo gotovo ništa , sigurno je da smo dobili jakog i neugodnog protivnika i da su pred našim curama dvije veoma teške utakmice. Poznato je da su zadnjih godina Ilidža, Krivaja i Hadžići  u europskim utakmicama protiv portugalskih klubova, redovito bili eliminirani i to uvijek  veoma uvjerljivo. To je dovoljan pokazatelj o razlici u kvaliteti portugalskog i našeg ženskog rukometa. To nikako ne znači da utakmice protiv Portugalki dočekujemo sa bijelom zastavom. Naprotiv, motiv je velik, a to je prolazak u 3.kolo EHF cupa, tako da će ekipa sigurno dati sve od sebe.

Što se tiče organizacijskog dijela oko ovih utakmica, mi smo već u kontaktu sa portugalskim klubom i razgovori su usmjereni na pokušaj dogovora oko odigravanja obje utakmice u jednom mjestu, jer je to jedino razumno zbog izrazito visokih troškova putovanja.

U svakom slučaju, sudjelovanje našeg kluba u europskim natjecanjima je svake godine nagrada curama za sjajne sportske rezultate ostvarene u prošloj sezoni i prigoda da steknu europsko iskustvo što je veoma važno za njihov daljnji rukometni razvoj.

Cure su svjesne da je svaki protivnik  u Europskim natjecanjima kvalitetan  da je to neki sasvim drugi svijet u odnosu na Premijer ligu BiH, ali su spremne odigrati najbolje što mogu i na najbolji način se predstaviti na europskoj rukometnoj sceni. Nadamo se da će nas ove godine izbjeći COVID i drugi zdravstveni problemi te da ćemo biti u prigodi u punom sastavu pokušati napraviti podvig i proći ovu europsku stepenicu.

Sretno nam bilo !

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0