Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo kulture i športa su 25.10.2023.g. , organizirali dodjelu priznanja za ostvarene vrhuske sportske rezultate.I ove godine , dobitnik ovog priznanja je i Hrvatski rukometni klub Grude, kojem je ovo 8.put da dobija ovu nagradu.

Za razliku od proteklih godina, ove godine je osim potpisivanja ugovora o dodjeli financijskih sredstava,u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu, upriličena i ceremonija dodjele plaketa sportskim klubovima i sportašima.

Plakete su dodijelili premijer Federacije BiH, g.Nermin Nikšić i ministrica Federalnog ministarstva kulture i športa, gđa Sanja Vlaisavljević, koji su u svojim govorima čestitali svim dobitnicima priznanja i obećali povećavanje podrške sportašima i sportskim kolektivima.

U ime nagrađenih , zahvalili su se g.Zoran Trlin, predsjednik HRK Grude, te dvoje nagrađenih  sportaša, Farah Onešćuk(streljaštvo) i Nedžad Husić (taekwondo).

Ovim putem HRK  Grude čestita svim dobitnicima priznanja i zahvaljuje Vladi FBiH i Federalnom ministarstvu kulture i športa na dodjeljenom priznanju  i nagradi.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0