HŽRK Grude je bio domaćin završnog turnira državnog prvenstva BiH za  juniorke(igračice rođene 1998.g. i mlađe).Na završnom turniru su osim domaćina sudjelovale ekipe HRK Katarine iz Mostara i ŽRK ŽIvinice.

Utakmice su se igrale 2×30 minuta, a sudio ih je sudački par Bilić-Rašić dok je nadzornik bio Mladen Rajič.

U prve dvije utakmice ekipe HŽRK Grude i HRK Katarina su ostvarile uvjerljive pobjede protiv ekipe ŽRK Živinice.U obje utakmice ekipa Živinica je pružala jači otpor samo u prvim minutama utakmica, ali bi što je vrijeme odmicalo dolazila do izražaja znatno bolja tjelesna  spremnost igračica Gruda odnosno Katarine kao i veliko premijerligaško iskustvo većine igračica ova dva kluba.

U zadnjoj utakmici koja je odlučivala o juniorskim prvakinjama BiH, ekipa HŽRK Grude je tijekom cijele utakmice imala prednost i nije dozvolila nikakvo iznenađenje te je na kraju slavila rezultatom 32 :23. Ovo je treći uzastopni naslov prvakinja BiH za grudske juniorke čine su najavile nastavak dobrih rezultata HŽRK Grude i u seniorskoj konkurenciji.

Konačni poredak:

1.HŽRK Grude

2.HRK Katarina

3.ŽRK Živinice

Najbolja igračica završnog turnira je Nikolina Čutura iz ekipe HŽRK Grude kao i najbolja vratarka turnira Anđela Milas. Najefikasnija igračica turnira je Melisa Islamović iz ekipe ŽRK Živinice.

Nove/stare juniorske prvakinje BiH ,su na završnici nastupale u sljedećem sastavu:

Anđela Milas,Tea Boban,Nikolina Brnada,Nikolina Čutura,Chiara Rimac,Ana Nikić,Anja Boban,Mia Miloš,Matea Bandić,Ana Kondža,Martina Kraljević,Klara Mikulić,Marija Perić,Anđela Boras,Lara Šimić,Marija Andrijanić

Čestitke našim juniorkama i trenerici na još jednom osvojenom naslovu državnih prvakinja za HŽRK Grude.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0