Hrvatski rukometni klub Grude je jedini klub u Bosni i Hercegovini koji je izborio nastup na završnicama državnih prvenstava za mlađe dobne skupine rukometašica u svim kategorijama , od juniorki do cicibanki  kroz natjecanja u okviru RS Herceg Bosne tako  što su naše ekipe u svim dobnim skupinama bile ili prvakinje ili doprvakinje RS Herceg Bosne.

Ovog vikenda su odigrane završnice državnog prvenstva BiH za rukometašice u dvije kategorije i to za mlađe kadetkinje i juniorke.

Najboljim 8 klubova iz Bosne i Hercegovine je sudjelovalo u Vitezu na završnici državnog prvenstva za mlađe kadetkinje (rukometašice rođene 2006.g i mlađe). Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe. Naše cure su bile u grupi sa RK Delminium Tomislavgrad , ŽRK Krivaja Zavidovići i ŽRK Sloga 2013  iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

U drugoj grupi su bile ekipe Knežopoljke iz Dubice, Lokomotive iz Mostara, Dervente i domaćina Viteza.

HRK Grude je u grupnom dijelu natjecanja pobijedio ekipe Delminiuma i Krivaje , a izgubio  od ekipe Sloge 2013.

U poluzavršnici, naša ekipa se sastala sa najvećim favoritom ovog natjecanja, ekipom Knežopoljke koja već nekoliko godina dominira u ovoj dobnoj skupini. Međutim naše cure se nisu unarpijed predale i  sjajnom igrom  su pobijedila favoriziranog protivnika, inače aktualnog prvaka BiH.

Nažalost u finalu nije bilo više snage pa je ekipa Sloge 2013 bila bolja i pobijedila rezultatom 19:16 te tako osvojila naslov prvakinja BiH u ovoj kategoriji na čemu im iskreno čestitamo.

Našim grudskim rukometnim princezama  i njihovom treneru Anotniju Glavašu velike čestitke na zaista sjajnom nastupu i naslovu doprvakinja BiH. Potvrda je to odličnog rada sa mlađim dobnim skupinama u našem klubu ,ali i poticaj za budući rad. Nagrada je to ovoj generaciji cura za višegodišnji rad koji su započele sa Marijom Žanko, sada nastavile sa Tonijem Glavašem , a sve vrijeme uz pomoć i pod budnim okom Zlate Zubac.

Juniorke(rukometašice rođene 2002.g i mlađe) su svoju završnicu državnog prvenstva  igrale u Mostaru, a sudjelovalo je 6 klubova koji su bili podijeljeni u dvije grupe. Naše cure su bile u grupi sa ŽRK Sloga 2013 iz Gornjeg Vakufa/Uskoplje i HRK Katarina iz Mostara.

Nažalost, prva utakmica protiv ekipe ŽRK Sloga 2013, za naše cure  je bila šokantna što je odredilo i daljnji tijek ove završnice što se tiče naše ekipe. Naime, u 12.minuti utakmice , pri rezultatu 6:6 došlo je do teškog sudara naše vratarke Gabrielle Leese i naše igračice Mie Lugonjić. Obadvije su ostale ležati na parketu da bi ubrzo  kolima hitne pomoći bile prebačene na CUM  SKB Mostar. Nakon obrade na CUM-u je utvrđeno  da se ipak, srećom ne radi o teškim ozljedama.

U takvoj situaciji , u nastavku ove utakmice ,a i u ostale dvije utakmice do kraja završnice na vrata je stala mlada Gabriela Rašić(2005.g) koja je rukomet počela trenirati prije par mjeseci i kojoj su ovo bile prve utakmice u životu, iako se to po njenim dobrim obranama ne bi moglo pretpostaviti. Ostale cure su utakmice protiv Sloge i Katarine odigrale pod velikom dozom šoka što se svakako odrazilo na njihovu igru.

Tako smo u skupini utakmicu protiv Sloge 2013 izgubili rezultatom 28:37,a utakmicu protiv Katarine rezultatom 24:25.

U nedjelju u utakmici za 5.mjesto naše cure su pobijedile ekipu Hadžića rezultatom 27:21.

S obzirom na okolnosti u kojima smo nastupili i na činjenicu da smo bili najmlađa ekipa završnice ,naše cure zaslužuju sve čestitke za ovaj nastup.

Idućeg vikenda slijede završnice za kadetkinje(2004.godište i mlađe) u Gornjem Vakufu/Uskoplju i za djevojčice (2008.godište i mlađe) u Zavidovićima.

Sretno našim  mladim rukometašicama i njihovim trenericama i treneru.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0