Danas je u Splitu, nakon odigrana četiri turnira (Šibenik, Zadar, Dubrovnik i Split)održana završnica turnira Erste lige Dalmacije u mini rukometu. Ovo je natjecanje koje se igra u organizaciji i pod vodstvom Rukometne akademije Balić Metličić, a ova dva svjetska rukometna velikana tijekom cijelog natjecanja se druže sa igračicama i igračima i njihovim trenerima te brinu da cijelo natjecanje bude na najvišoj razini.
Škola rukometa HŽRK Grude “Rukomet-od prvog koraka do prvaka” je ove godine u Erste ligi Dalmacije sudjelovala sa ekipama djevojčica u kategorijama 2007.g. i mlađe i 2009.g. i mlađe te u kategoriji dječaka 2007.godište.
Ekipa dječaka poslije nastupa u turnirskom dijelu ,nije danas nastupila na završnici, ali s obzirom da su dečki tek prije par mjeseci počeli trenirati rukomet možemo biti jako zadovoljni nastupima naše ekipe u svojim prvim utakmicama.
Cure rođene 2007 i mlađe su dobro odigrale ovo natjecanje iako danas nisu uspjele ući u poluzavršnicu, pokazale su da će u sljedećoj sezoni sigurno biti veoma ozbiljan sudionik ovog natjecanja.
Ipak glavnu riječ u ovoj prvoj sezoni ovog natjecanja su vodile  naše sjajne grudske rukometne princeze rođene 2009.godine, a u ekipi ih ima i 2010. i 2011.godište koje su i danas osvojile naslov prvakinja Erste lige Dalmacije za 2018.godinu.Naše princeze su danas u skupini postigle sljedeće rezultate:
HŽRK Grude-ŽARK Split 1 14:1
RK Dugopolje-HŽRK Grude 5:5
HŽRK Grude-RK Adriatic (Šibenik) 14:4
Poluzavršnica: HŽRK Grude-RK Jelsa Malizia(Hvar) 10:5
Finale: HŽRK Grude – RK Dugopolje 8:6
Za pobjedničku ekipu su danas su igrale :Ines Iličić, Nina Vranješ,Iva Martinović,Mandica Miloš,Ema Pešorda,Eva Ćorluka,Marija Anđelić i Dora Perić.
U najboljoj petorci Erste lige Dalmacije 2018 su naša vratarka Ines Iličići igračica Nina Vranješ.
Na kraju uz velike čestitke svim igračicama i igračima ,posebne čestitke i zahvala voditeljici Škole rukometa “Rukomet-od prvog koraka do prvaka” g-đi Marija Zanko koja sjajno radi s našim bebačima i vrijedno ih priprema da mogu nastaviti putem svojih uzora, velikih grudskih rukometnih kraljica!
Hvala i čestitke svima još jednom!
DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0