Danas je u Grudama odigrana završnica prvenstva RS Herceg Bosne za mlađe kadetkinje (2004. i mlađe). Nažalost i ovaj put su samo tri kluba sudjelovala u ovom natjecanju što ponovo pokazuje da se u klubovima radi jako loše sa mlađim dobnim skupinama što je pogubno za budućnost ženskog rukometa.

Današnji program u grudskoj sportskoj dvorani je počeo utakmicom izmežđu HŽRK Zrinjski iz Mostara i naših cura iz HŽRK Grude.Poćetak utakmice je protekao u dosta izjednačenoj igri i rezultatu. Ipak u drugom dijelu prvog poluvremena Gruđanke  7pojačavaju tempo i stvaraju prednost od 5 golova(12: 7) s kojom odlaze na odmor. U drugom poluvremenu grudske cure su odigrale lošije uz dosta tehničkih pogrešaka, ali nisu dozvolile da pobjeda dođe u pitanje te su na kraju slavile rezultatom 16:13.

U drugoj utakmici ekipa Izviđača je odigrala bolje prvo poluvrijeme protiv ekipe Zrinjskog, ali su u nastavku cure Ivane Mlakić u preokrenule rezultat i povele. Ipak nisu imale snage izdržati do kraja te je Izviđač slavio minimalno 15:14.

U odlučujućoj utakmici mlade Gruđanke su odigrale sjajnu utakmicu protiv ekipe Izviđača. Od samog početak su krenule jako u obrani i veoma efikasno u napadu. Igračice trenera Ivana Lovrića jednostavno nisu imale odgovor na sjajnu igru Gruđanki tako da je samo bilo pitanje sa koliko golova razlike će utakmica završiti. Marija Žanko je dala prigodu svim igračicama koje su bile u zapisniku i sve su svoju prigodu sjajno iskoristile što najbolje pokazuje konačni rezultat koji je glasio 34:14 za ekipu HŽRK Grude.

HŽRK Zrinjski Mostar – HŽRK Grude   13:16

ŽRK Izviđač CO Ljubuški – HŽRK Zrinjski Mostar  15:14

HŽRK Grude –  ŽRK Izviđač CO Ljubuški  34:14

Konačni poredak:

1.HŽRK Grude

2.ŽRK Izviđač CO Ljubuški

3.HŽRK Zrinjski Mostar 

Najbolja igračica :Mia Miloš  – HŽRK Grude

Najbolji strijelac: Anja Boban – HŽRK Grude

Najbolja vratarka : Lucija Marojević -HŽRK Zrinjski Mostar

Velike čestitke grudskim princezama na još jednom naslovu prvakinja!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0