Danas su odigrane završnice državnih prvenstava i to u Cazinu za cicibanke(igračice rođene 2004. god i mlađe) i u Grudama za kadetkinje(igračice rođene 2000. godine i mlađe).

U Cazinu su na završnici sudjelovale 4 ekipe i to domćin OŽRK Krajina iz Cazina,ŽRK Neretva iz Jablanice, ŽRK Borac iz Banja Luke i ekipa HŽRK Grude. Utakmice su igrane 2×15 minuta i na kraju je poredak bio sljedeći:

1.ŽRK Neretva Jablanica

2.HŽRK Grude

3.OŽRK Krajina Cazin

4.ŽRK Borac Banja Luka

Najbolji strijelac prvenstva je Anja Boban iz ekipe HŽRK Grude.

Naše cicibanke su do novog naslova doprvakinja države došle nakon današnjih pobjeda protiv ŽRK Borac Banja Luka rezultatom 18:12 i domaćina OŽRK Krajina rezultatom 17:3 te minimalnim porazom 14:15 od ŽRK Neretva Jablanica.

Velike čestitke trenerici Ani Križanac i našim cicibankama koje su u Cazin putovale u sastavu: Martina i Lea Boban,Lucija Marić,Ivana Mikulić,Antonia Alerić,Mia Lugonjić,Ivana Kordić,Mia MIloš,Anja Boban,Gabrijela Šimić,Katarina Spajić,Nikolina Akmadžić,Ana Vukoja,Marija Brakić

HŽRK Grude je danas bio domaćin završnice državnog prvenstva za kadetkinje (igračice rođene 2000. godine i mlađe).Iako je potvrđeno sudjelovanje četiri ekipe, ipak su završnicu odigrala samo tri kluba i to HŽRK Grude, HRK Katarina iz Mostara i ŽRK Bosna iz Visokog. Četvrti sudionik završnice,ekipa ŽRK Viteza se nije pojavila u Grudama iako je potvrdila dolazak i zbog predviđena četiri kluba sudionika u Grude su doputovala 2 sudačka para i dva delegata, te su zbog nedolaska ŽRK Vitez ova tri kluba morali platiti znatno veće troškove službenih osoba, a zbog predviđenih 6 utakmica( a odigrano je svega tri) morale su biti odgođene utakmice Košarkaškog kluba Grude u dvorani Bili Brig ,a najžalosnije u svemu je to što se nitko iz ŽRK Vitez nije javljao na pozive niti je javio da ŽRK Vitez neće doputovati u Grude. Krajnje nesportski i nekorektan potez prema ostalim klubovima sudionicima ove završnice.

U prvoj utakmici su se sastale ekipe HRK Katarina i HŽRK Grude i to je bila daleko najbolja utakmica ovog turnira. Sve do zadnjih 5 minuta utakmica je bila izjednačena sa izmjena u vodstvu obje ekipe. Na poluvremenu je rezultat bio 13;13, da bi Gruđanke bolje otvorile drugo poluvrijeme i došle do prednosti od dva gola da bi se onda veći dio drugog poluvremena igralo izjednačeno. Ipak sama završnica je pripala ekipi Katarine koja je kaznila dva neiskorištena sedmerca domaće ekipe i ozčjedu jedne od najboljih grudskih igračica Ane Nikić i došla do zaslužene pobjede rezultatom 29:25.

U drugoj i trećoj utakmici ekipa ŽRK Bosna Visoko  se pokazala kao dobar protivnik, međutim ipak nedovoljno dobar da bi mogao parirati ekipama Gruda i Katarine koje su ostvarile pobjede od 26:20(Grude-Bosna) i 27:24 (Katarina-Bosna).

Sve u svemu u sve tri utakmice se mogla vidjeti borbena igra sa  puno lijepih poteza.

Konačni poredak:

1.HRK Katarina

2.HŽRK Grude

3-ŽRK Bosna Visoko

Najbolji strijelac je bila Andrea Soldo iz ekipe HRK Katarina,

Najbolja vratarka je bila Nikolina Petrović iz ekipe HRK Katarina

Najbolja igračica je bila Ana Kondža iz ekipe HŽRK Grude

Velike čestitke trenericama Andrei Prusina i Gabrijeli Gudelj te našim kadetkinjama koje su danas nastupale u sastavu:

Maja Ćorluka,Lucija Andrijanić,Nikolina Brnada,Marija Perić,Tea Bušić,Marija Andrijanić,Ana Nikić,Vlatka Lukenda,Ana Kondža,Matea Bandić,Anđela Boras,Lara Šimić,Iva Artuković,Klara Mikulić,Ana Mikulić,Karla Prlić

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

 

 

Comments

0