HŽRK Grude – ŽRK Dubica , 14.kolo Premijer lige BiH za rukometašice

Subota 02.03.2019.g. u 18.00 sati , Gradska sportska dvorana Bili Brig Grude

 Suci: Džemal Čedić i Dino Đerzić(Sarajevo)

Nadzornik:  Pero Marić (Mostar)

U 14.kolu Premijer lige za rukometašice, Gruđanke dočekuju ekipu ŽRK Dubice. Iako je tek drugu sezonu članica Premijer lige , ekipa Dubice je postala prepoznatljiva po svojoj brzoj igri , mladim igračicama i veoma dobrim rezultatima.

U prošlom kolu su Dubičanke savladale ekipu Krivaje iz Zavidovića i tako postigle 7.prvenstvenu pobjedu te sa osvojenih 21 bod trenutno zauzimaju 6.mjesto samo 6  bodova(dvije pobjede) manje od trećeplasirane ekipe Mire iz Prijedora.

Grudske rukometašice su nakon slabe igre na otvaranju proljetnog dijela prvenstva protiv Krivaje , u prošlom kolu odigrale puno bolje na gostovanju u Hadžićima i zadržale vodeće mjesto sa maksimalnim učinkom od 13 pobjeda u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Zanimljivo je da HŽRK Grude i ŽRK Dubica daju i najveći broj juniorskih reprezentativki BiH tako da se igračice međusobno jako dobro poznaju i sa reprezentativnih aktivnosti pa će subotnja utakmica i zbog toga biti sigurno veoma interesantna i kvalitetna.

Grudske rukometašice  pozivaju svoje navijače i sve ljubitelje rukometa da u subotu dođu i pomognu im da odigraju što bolju utakmicu, a one obećavaju da će  kao i uvijek ostaviti srce na parketu.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0