HRK Grude je poznat po humanitarnim aktivnostima. U svojoj kratkoj. 14-godišnoj povijesti naše su rukometašice odigrale 15-ak humanitarnih utakmica i tako pomogle puno osoba i ustanova kojima je pomoć bila potrebna. Poznato je da su grudske rukometašice igrale ne samo za osobe i ustanove iz Gruda, nego i znatno šire , od Grahova preko Posušja pa do Širokog Brijega.

Ove godine , na inicijativu HRK Grude , a povodom uspostavljanja suradnje sa Rukometnom akademijom Vitez, humanitarnu utakmicu igramo u Vitezu. Naš poziv za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj utakmici , rado su prihvatili naši sportski prijatelji iz hrvatskog prvoligaša , ŽRK Osijek.

Jedan od ciljeva odigravanja ove utakmice je promidžba ženskog rukometa u Vitezu i samim tim podrška vrijednim rukometnim zanesenjacima, na čelu sa predsjednikom RA Vitez , g Nikolom Ćatom, koji vrijedno i uspješno rade na razvoju ženskog rukometa u srednjoj Bosni.

Drugi cilj je humanitarnog karaktera jer je sav prihod koji se ostvari od odigravanja ove utakmice namijenjen za nabavu opreme za Odjel pedijatrije Hrvatske bolnice „Dr.fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj.

Sa sportskog stajališta, u utakmicu ekipe ulaze u različitim fazama priprema za novu sezonu. Naime Osječanke su ranije počele sa pripremama i već igraju pripremne utakmice, dok naše cure u Vitez dolaze izravno sa visinskih priprema sa Kupresa, znači bez treninga sa loptom. Ali s obzirom na razloge odigravanja ove utakmice, rezultat nije u prvom planu.

Želimo da svi iz ove utakmice iziđemo kao pobjednici , da se nakon nje u Vitezu i srednjoj Bosni , još poveća interes za ženski rukomet  te da uspijemo potaknuti veliki broj ljudi za kupnju ulaznica i na taj način osiguramo značajna sredstva za opremanje bolničkog odjela za naše najmlađe u Novoj Biloj.

I ovim putem pozivamo sve ljubitelje sporta i  sve ljude dobre volje , da kupe ulaznice, dođu na utakmicu i na taj način pomognu ovu humanu akciju.

Vidimo se u Vitezu u petak,18.08.2023.g u 19.00 sati.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0