HRK Grude-ŽRK Jedinstvo Brčko

15.kolo Premijer lige BiH za rukometašice

Subota 26.03.2022.g  u 17.00 sati , Dvorana Bili brig Grude

Suci: Mahir Čaušić (Maglaj) i Amel Muratović (Zavidovići)

Nadzornik: Mario Primorac (Ljubuški)

 

Ove  subote u Grudama gostuje ekipa Jedinstva iz Brčkog. Brčanke su proljetni dio sezone otvorile velikom pobjedom protiv Borca u Banja Luci i tako pokazale da imaju puno veću kvalitetu nego što bi se dalo zaključiti na temelju trenutnog poretka na ljestvici Premije na kojoj zauzimaju 7.mjesto.Iskusna ekipa Jedinstva je veoma nezgodan protivnik koji je u ovoj, ali i u proteklim sezonama pobjeđivao dosta, na papiru jačih ekipa u našoj ligi.

Naše cure su nakon početnog poraza u Hadžićima , ponovo ušle u pobjednički niz u kojem su u zadnje četiri utakmice ostvarile pobjede, vratile samopouzdanje i žele nastaviti u takvom pobjedničkom ritmu. Cilj je i poslije ovog kola zadržati vodeće mjesto na ljestvici Premijer lige BiH za što je potrebna pobjeda u subotnjoj utakmici. Svjesne su cure da će se za pobjedu morati dobro potruditi i pokazati sve što znaju jer Jedinstvo je sve ,osim lagan protivnik. Uvijek su utakmice sa Brčankama veoma zahtjevne i uzbudljive.

Zbog toga cure pozivaju sve ljubitelje sporta , a posebno svoje navijače da ih u subotu dođu podržati i pomoći im da odigraju što bolju utakmicu te pokušaju izboriti povoljan rezultat.

 

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0