Prema očekivanjima , ekipa TusSies Metzingen je u 1.pretkolu EHF cupa bila uvjerljivo bolja od ekipa HŽRK Grude i plasirala se u 2.pretkolo ovog natjecanja.

Obje utakmice su igrane u Njemačkoj , što je za HŽRK Grude bila najjefitinija opcija sudjelovanja u ovogodišnjem EHF cupu. U prvoj utakmici u kojoj su Gruđanke bile formalni domaćini, slavila je ekipa TusSies rezultatom 42:24 , dok je u uzvratu sljedeći dan pobjeda njemačke ekipe bila još uvjerljivija 47:17.

Kao i prethodnih godina , HŽRK Grude se već u 1.pretkolu sastaje sa izuzetno jakim protivnicima, pa tako nema nikakvih izgleda za povoljniji rezultat. Ovogodišnji protivnik je jedna od najboljih njemačkih ekipa, finalistica EHF Cupa prije dvije sezone i ove godine pojačana ušla u ovo natjecanje  s ciljem osvajanja ovogodišnjeg EHF cupa. Igračice, od kojih većina reprezentativke, iz 6 zemalja brane boje TusSiesa. Profesionalni rukometni klub koji je glavni sportski klub u Metzingenu, osim igračkog i stručnog kadra ima izuzetnu organizaciju. Tako je na organizaciji naših utakmica ovih dana radilo 40 ljudi(podatak sa tehničkog sastanka).Na utakmicama je 600-1000 gledatelja koji bučno navijaju tjeko  cijele utakmice potpomognuti sa 1′ bubnjara koji stvaraju ogromnu buku. Inače cijena ulaznica za naše utakmice je iznosila 15 EUR po utakmici, a svi navijači imaju kupljena po dva dresa u bojama kluba. a cijena jednog dresa je 60 EUR . Sve u svemu imalo se što vidjeti i naučiti i u  organizacijskom smislu od naših domaćina.

Što se tiče razloga zbog kojih HŽRK Grude svake godine igra EHF cup, oni su i ove godine isti i potpuno su opravdana očekivanja našeg kluba u tom smislu. Naime, svake godine sudjelovanjem u EHF cupu želimo nagraditi naše cure za rezultate postignute u BiH prvenstvu. Osim toga termi n igranja EHF cupa je uvijek vrijeme pred sami početak Premijer lige te su nam te utakmice uvijek najbolja provjera pred početak prvenstva. I na kraju stjecanje međunarodnog iskustva igranjem protiv puno jačih protivnika je jedini put ka jačanju kvalitete naše ekipe. Nikada nismo imali kompleks niti problem visokih poraza jer su oni pravi put ka jačanju vlastite kvalitete. Ako uz to sve ta sudjelovanja u EHF cupu ne koštaju klub više od sudjelovanja na nekom trodnevnom turniru u BiH ili Hrvatskoj ,onda je ovakav način priprema za novu sezonu više nego opravdan i ispravan.

Na kraju zahvaljujemo našim navijačima kojih je u dvije utakmice bilo više od 50 i koji su bodrili naše cure usprkos ogromnoj razlici u kvaliteti.

Naši protivnicama čestitamo na pobjedama i želimo puno uspjeha u daljem natjecanju, a našim djevojkama čestitamo na hrabroj igri i velikoj borbenosti koju su pokazale.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0