RK Hadžići DIDO Group – HŽRK Grude  23:40(14:17)

5.kolo Premijer lige BiH, sezona 2017/2018

Dvorana KSRC Hadžići

Gledatelja 250

Sutkinje : Martinović (Teslić)

Delegat: Dragan Semiz (Novo Goražde)

RK Hadžići DIDO Group

Dijana Hasagić,Melina Telarević,Ajla Ćatić 2,Ajla Džankić,Naida Ćatić 2,Jovana Sokolović 2,Berina Malanović 1,Jasmina Paldum 5,Sara Čahtarević 2,Divna Janković,Ajla Ćajić 1,Dalila Lerić,Minela Delalić 4(2),Almedina Imširević 4,Aldina Bjelić

Trener: Nermin Glamoč

Sedmerci: 7(2)

Isključenja: 12 minuta

HŽRK Grude

Darjana Vukliš,Anđela Milas, Amanda Marić 9,Nikolina Čutura 10(2),Ana Nikić,Ana Vrančić 4,Martina Vukanović,Andrea Prusina 4,Martina Kraljević 4,Edina Demić 8,Anita Azinović 1,Anđela Boras,Lara Šimić

Trener:Zlata Zubac

Sedmerci:5(2)

Isključenja:8 min

Prva četvrtina utakmice je prošla u izjednačenoj igri u kojoj su se ekipe izmjenjivale u vodstvu i u kojoj je postignuto dosta golova pa je rezultat  u 15.minuto glasio 8:8.Nakon toga grudske rukometašice prave seriju od 5:0 ,a do poluvremena domaća ekipa uspijeva smanjiti prednost gošći na zaostatak od 3 pogotka i doći do  rezultata 14:17.

Prvih 10-ak minuta drugog poluvremena se igra gol za gol, ali od 41 .minute Gruđanke nameću furiozan tempo koji domaća ekipa nije mogla pratiti. Tako zadnjih 20 minuta utakmice aktualne prvakinje postižu 18 pogodaka, a primaju samo 4.

Bila je ovo utakmica u kojoj su aktualne državne prvakinje drugi dio utakmice odigrale sa sjajnom obranom i efikasnim napadom u kojem su pogađale sa svih strana.Ono što je posebno važno za ekipu HŽRK Grude je da je  40.pogodak na ovoj utakmici postigla Anita Azinović kojoj je to prvi gol nakon jednogodišnje stanke zbog teške ozljede i operacije koljena.

HŽRK Grude zahvaljuje domaćinima na gostoprimstvu u odličnoj organizaciji utakmice te na fer i sportskoj igri. Isto tako cure zahvaljuju svojim vjernim navijačima Zisku  i Vladi  koji su došli iz Goražda i sa Sokoca da ih bodre na ovoj utakmici. 

Čestitke našim curama i trenerici na današnjoj pobjedi i puno sreće idući vikend u domaćoj utakmici  protiv ŽRK Ilidža.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0