RK Hadžići DG – HŽRK Grude – 22:35 (10:18)

Dvorana KSIRC Hadžići

Gledatelja 300

Suci: Dejan Berjan (Istočno Sarajevo) i Goran Ilić (Doboj)

Nadzornik : Zdenko Alpeza (Mostar)

RK Hadžići DG

Anisa Selimović,Ajala Ćajić, Amna Đurđević, Samra Fejzić, Berina Malanović 2, Melika Redžić 1,Sara Čahtarević 4, Lana Lončar 1,Maja Knezović 8(2), Mervana Đelilović, Berina Hrgić, Minela Delalić 1, Almedina Imširović 1, Adna Halebić 4(2)

Trener:Alma Hadžović

Sedmerci: 7(4)

Isključenja: 6 min

HŽRK Grude

Darjana Vukliš, Nikolina Petrović, Maja Ćorluka, Amanda Marić 4, Nikolina Čutura 6, Mihaela Miloš, Andrea Soldo, Ana Nikić, Andrea Boras, Klara Mikulić 5, Lejla Kasumačić 6, Edina Demić 11 (7), Ana Mikulić, Andrea Boras , Diana Pelivan 3, Marija Brakić

Trener: Kornelija Leko

Sedmerci: 7(7)

Isključenja: 2 min            

Sami početak utakmice je pripao domaćoj ekipi koja je povela 2:0. Gošće su brzo izjednačile na 2:2 i onda se nekoliko minuta igralo gol za gol i to do rezultata 4:4. Nakon toga Gruđanke ubrzavaju igru u napadu, obrana je pokretljiva i čvrsta i to rezultira stvaranjem prednosti grudske ekipe  koja pravi seriju 7:0. Nakon toga do poluvremena se ta prednost još malo povećala pa se na odmor otišlo rezultatom 10:18.

Drugo poluvrijeme je sve do 50.minute proteklo u naizmjeničnim promjenama rezultata, ali je razlika stalno bila između 6 i 9 golova za aktualne prvakinje BiH. Završnicu utakmice Gruđanke su još jednom dodale gas i napravile novi odmak te utakmicu završile sa ukupnih 13 golova prednosti.

Treba istaći da je domaća ekipa tijekom cijele utakmice imala gromoglasnu podršku 300-njak gledatelja , koji su na kraju utakmice pljeskom nagradili igračice obje ekipe.

Najbolja igračica u ekipi HŽRK Grude je ponovo bila Edina Demić, a najbolja domaća igračica je bila Anisa Selimović.

Ova pobjeda je važna za Gruđanke nakon dosta loše igre u prošlom kolu protiv Krivaje, što je izazvalo „zabrinutost“ i različite  procjene o nemoći aktualnih prvakinja, od strane  raznih „rukometnih eksperata“ . To je svakako bio dodatni motiv našim curama da se danas uozbilje i  demonstriraju jedan dio svojih mogućnosti.

Ovi putem zahvaljujemo RK Hadžići na gostoprimstvu i fer i sportskoj igri te im želimo puno sreće u nastavku sezone.

Grudskim rukometnim kraljicama .čestitke za dobru izvedbu u Hadžićima i zadržavanje vodećeg mjesta na ljestvici  Premijer lige te puno sreće sljedećeg vikenda kad u Grudama gostuje ekipa Dubice!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0