HŽRK Grude Autoherc-HRK Katarina 33:23(15:12)
17.kolo Premijer liga Bosne i Hercegovine,sezona 2014/2015  
Gradska sportska dvorana Bili Brig
Gledatelja 200
Suci:Tatjana Praštalo i Vesna Todorović(Banja Luka)
Delegat:Mladen Rajić (Mostar)
HŽRK Grude Autoherc
Anica Gudelj,Anđela Milas,Josipa Mikulić,Karla Glavaš 1,Chiara Radić,Kornelija Klinac 11(4),Josipa Braćić 4,Leko Jana,Andrea Prusina 5,Ana Marija Šimić 4(1),Klara Mikulić,Anita Azinović 8,Tina Bandić
Trener Zlata Zubac
Sedmerci:6(5)
Isključenja:8 min

HRK Katarina Mostar
Josipa Šimunović,Maja Knezović,Julija Vico,Marija Gudelj 6,Marija Vrančić,Matea Škrebar,Ana Vrančić 2,Nikolina Jarak 3(3),Klaudija Knezović 3,Matea Pandžić,Katarina Radić,Marta Gudelj,Jelena Kekić 9,Ana Križanac
Trener:Kornelija Rajković
Sedmerci:5(3)
Isključenja:8 minuta

Derbi utakmica 17.kola Premijer lige opravdala je epitet derbija.Igralo se brzo,borbeno,sa puno lijepih golova i bravuroznih vratarskih obrana.
Sami početak utakmice je pripao domaćoj ekipi koja je imala rezultatsku prednost  do 5:3.Nakon toga su gošće odgirale jedan period znatno bolje i preokrenule rezultat u svoju korist pa je u 18.minuti na semaforu pisalo 7:10.
Tada trenerica Gruđanki Zlata Zubac uzima minutu odmora i nakon toga domaća ekipa pravi 6:0.Do kraja poluvremena se zadržala razlika od 3 gola prednosti za grudske rukometašice.
Prvih 15-ak minuta drugog poluvremena se igralo dosta izjednačeno da bi nakon 23:20 u 45.minuti Gruđanke još jednom dodale gas i napravile 4:0 nakon čega je otopor gošći značajno popustio.
Do kraja utakmice domaće igračice su razliku povećale na konačnih 10 golova.
Na ovaj način su se Gruđanke u potpunosti revanširale ekipi HRK Katarine na jedinom porazu koji su doživjele u ovoj sezoni u  Mostaru u prvom dijelu prvenstva(31:32).
Ovom pobjedom HŽRK Grude Autoherc je došao na korak do naslova prvaka države jer do kraja natjecanja treba da odigra još ukupno 4 utakmice od čega je dovoljna jedna pobjeda da bi i teoretski po prvi put naslov prvaka države došao u Grude.

Sve čestitke igračicama i trenerici grudskih rukometašica na današnjoj dobroj igri i uvjerljivoj pobjedi i puno sreće na narednom gostovanju u Zavidovićima.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0