19.kolo Premijer lige BiH HŽRK Grude Autoherc-ŽRK Izviđač Autotransport LJubuški  39:25(19:13)

Gradska sportska dvorana Bili Brig Grude

Gledatelja:200

Suci :Ivan Džolić i Ivan Šarac(Ljubuški)

Delegat: Miljenko Turudić(Mostar)

HŽRK Grude Autoherc

Anica Gudelj , Anđela Milas, Amanda Marić  11,Nikolina Čutura 3,Ana Vrančić 7,Marija Gudelj 4,  Josipa Braćić  6, Matea Bandić  , Andrea Prusina 6, Ana Kondža ,Ana Nikić ,Klara Mikulić,Anita Azinović 2,Tina Bandić,Katja Žulj, Lucija Žulj

Trener: Zlata Zubac

Isključenja: 0 min

Sedmerci: 5(4)

ŽRK Izviđač Autotransport Ljubuški

Martina Šumelj ,Marta  Gudelj, Matea Šumelj  3, Andrea Vrdoljak,Anđela Boras , Mirjana Mišetić,Mirna Perić,Dea Vuković 4,Matea Nosić 2,Anja  Tambić, Marija Boras 9,Branka  Majstorović 5,Martina Kraljević 2

Trener: Kornelija Klinac

Isključenja:  8 min

Sedmerci: –

Početak utakmice pripao je gošćama iz Ljubuškog. Ljubušanke su u prvih 20-ak minuta ulgavnom imale prednost od jednog do tri gola. U tom periodu domaće igračice su pravile previše grešaka u napadu ,a obrana je funkcionirala slabo. Preokret je počeo od 20. minute kada Gruđanke konačno kreću sa svojom igrom i prave 5:0,a nakon toga i nastavljaju sa agresivnom i pokretljivom obranom te svojom prepoznatljivom efikasnošću u napadu. Do kraja poluvremena svoju prednost su uspjele podići na +6.

Drugo poluvrijeme je donijelo nastavak dobre igre grudskih rukometašica što se vidjelo i na rezultatu. Kao i u svim utakmicama, aktualne prvakinje su pogađale sa svih pozicija na što jednostavno protivničke obrane nemaju rješenja. Iako je daleko najefikasnija ekipa Premijer lige BiH u ovoj sezoni, ekipa HŽRK Grude Autoherc nema niti najboljeg  strijelca lige a vjerojatno niti igračicu koja je među prvih pet strijelaca lige. To u biti i jeste jedna od najvećih kvaliteta jer su u svakoj utakmici golovi raspoređeni približno podjednako na 5-8 strijelaca.

U svakom slučaju ovo je bila još jedna sigurna i uvjerljiva pobjeda Gruđanki nad Ljubušankama tako da je tradicija da nikada do sada u Premijer ligi HŽRK Grude Autoherc nije izgubio od ŽRK Izviđač ostala sačuvana.

Igračicama i trenerici velike čestitke za današnju pobjedu i puno sreće idući vikend kada gostuju kod drugoplasirane ekipe ŽRK Mira u Prijedoru.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0