HRK Grude – ŽRK Mira Prijedor  39:26(19:11)

ŽRK Mira Prijedor  – HRK Grude 29:34(15:20)

U četvrtzavršnici KUP-a BiH za rukometašice i u ovoj  kao i u prošloj sezoni su se sastale ekipe Mire i Gruda. Dogovorom klubova ,a zbog izbjegavanja nepotrebnih troškova , obje su utakmice odigrane u Grudama.

Prolazak na završni turnir KUP-a BIH za sezonu 2019/2020 izborila je ekipe HRK Grude koja je ostvarila pobjede u obje utakmice četvrtzavršnice.

U prvoj utakmici Gruđanke su od prve minute nametnule svoj brzi ritam s agresivnom obranom, pune trke i brzog protoka lopte u napadu. Gošće iz Prijedora uspijevale su se oduprijeti raspoloženim Gruđankama samo nekoliko prvih minuta. Što je susret odmicao i prednost domaćih na semaforu je rasla.

U drugome poluvremenu trenerica Zlata Zubac dala je priliku i igračicama s klupe koje su također bile rastrčane i sigurne u napadu pa je prednost na kraju iznosila13 golova u korist Gruđanki.

Druga utakmica potpuno drugačija s obzirom da su obje ekipe očito u nju ušle s uvjerenjem da je već u prvoj utakmici riješeno pitanje ukupnog pobjednika ovog dvomeča. Gruđanke su utakmicu otvorile veoma neozbiljno čime su omogućile Prijedorčankama da dominiraju u prvih 15-ak minuta. Tako je ekipa Mire povela rezultatom 4:0, a zatim u  10.minuti i 8:3. Tek tada ekipa Gruda počinje igrati i u 15.minuti stiže do izjednačenja (9:9), a drugi dio prvog poluvremena odigrava puno bolje te na odmor odlazi sa +5.

U drugom poluvremenu puno igračkih rotacija u grudskoj ekipi i dosta oscilacija u igri. Na kraju rezultat 34:29 i siguran plasman HRK Grude na završni turnir KUP-a BiH. To je inače šesti uzastopni plasman u završnicu KUP-a BiH .

Idući vikend se nastavlja Premijer liga BiH ,a u prvom proljetnom kolu  Grude će ugostiti ekipu Zrinjskog iz Mostara.

Čestitke ekipi na prolasku u završnicu KUP-a i puno sreće u nastavku sezone!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

1.Utakmica  HRK Grude – ŽRK Mira Prijedor 39:26 (19:11)

Suci: Jasmin Mulahasanović (Maglaj) i Ivan Širić (Žepče).

Nadzornik: Zdenko Alpeza (Mostar)

HRK GRUDE:

Darjana Vukliš, Marija Brakić 2(1), Paula Miloš,Andrea Soldo 5,Ana Nikić,Anja Boban,Milica Globarević 2,Leontina Vujić,Lejla Kasumačić 3,Klara  Mikulić 8,Karla Lovrić 4,Mia Lugonjić,Anđela Boras 5,Nikolina Brnada,Diana Pelivan 1,Nikolina Vukčević 9(3).

Trenerica: Zlata Zubac

SEDMERCI:5(4)

ISKLJUČENJA:10 min

ŽRK Mira Prijedor
Bogdana Sekulić,Dragica Gligorević 1,Azra Bašanović 4,Šejla Ganić,Duška Tintor 6,Jelena  Miljuš, Nikolina Mutić,Milica Bilbija 1,Dragana Mutić,Biljana Kesar,Tijana Krecelj,Anđela Stojanović 9(4), Jelena Mutić 5.

Trener: Darko Gligorević
SEDMERCI:4(4).

ISKLJUČENJA: 4 minute

2.Utakmica :ŽRK Mira Prijedor – HRK Grude

Suci: Dražen Begić i Andrija Knezović (Mostar)

Nadzornik: Zdenko Alpeza (Mostar)

ŽRK Mira Prijedor
Bogdana Sekulić,Dragica Gligorević 3,Šejla Ganić,Duška Tintor 6,Jelena  Miljuš, Nikolina Mutić,Milica Bilbija 2,Dragana Mutić 1,Biljana Kesar,Tijana Krecelj, Anđela Stojanović 12, Jelena Mutić 5

Trener: Darko Gligorević
SEDMERCI:4(3)

ISKLJUČENJA: 4 min

HRK GRUDE:

Darjana Vukliš, Marija Brakić , Ivana Kordić,Andrea Soldo 2,Ana Nikić 2,Anja Boban, Milica Globarević , Leontina Vujić, Lejla Kasumačić 7,Klara  Mikulić 7,Karla Lovrić 5,Mia Lugonjić 1, Anđela Boras 6,Nikolina Brnada, Diana Pelivan 1,Nikolina Vukčević  3.

Trenerica: Zlata Zubac

SEDMERCI:2(2)

ISKLJUČENJA:8 min

Comments

0