Gradska dvorana Zavidovići, Subota 06.10.2018.g. u 19.00 sati

1.kolo Premijer lige BiH , sezona 2018/2019

Suci: Vesna Balvan i Tatjana Praštalo

Delegat: Vladimir Jović

Sa dva tjedna zakašnjenja i neplanirano produženim priprema ,ovog vikenda konačno počinje Premijer liga BiH za rukometašice.

Na samom početku se sastaju jedina dva ovogodišnja sudionika europskih natjecanja iz BiH, ekipe ŽRK Krivaja i HŽRK Grude. Ovo je svakako najzanimljivija utakmica prvog kola. Utakmicu ekipe dočekuju u malo izmijenjenim sastavima u odnosu na prošlu sezonu.

Ekipa Krivaje tako neće ove godine računati na Bogdanu Sekulić i Amelu Džakmić ,a u ekipu se vratila vratarka Hava Huskić te je došlo i igračko pojačanje Vladana Lazendić. Po najavama iz Zavidovića ekipa Krivaje u ovoj sezoni ima ambicije ostvariti još bolji plasman od prošlogodišnjeg povijesnog uspjeha kada je zauzela treće mjesto u Premijer ligi BiH. Domaći parket i gromoglasna podrška s tribina su svakako dodatna snaga koja će im pomoći u ostvarivanju ovog cilja.

Ekipa HŽRK Grude u novu sezonu ulazi bez  vratarke Anđele Milas te igračica Andree Prusina i Ane Vrančić. Gruđanke u novu sezonu ulaze sa povratnicom iz Hrvatske ,Klarom Mikulić te prinovama iz HRK Katarina, vratarkom Nikolinom Petrović i Andreom Soldo te Kaštelankom Dianom Pelivan. Prvakinje od ove sezone imaju i novu trenericu. To je Kornelija Leko koja je u zadnjih nekoliko sezona vodila ekipu Katarine iz Mostara.

Prva utakmica u sezoni je za svaku ekipu od posebne važnosti pa će tako biti i ovaj put. Sigurno obje ekipe žele pobjedu na startu prvenstva. S obzirom na prošlogodišnji plasman i na kvalitetu ovih ekipa sigurno će u subotu u Zavidovićima gledatelji moći uživati u dobrom rukometu, a neka bolji pobijedi.

Našim curama želimo sretan put i dobru igru.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

 

 

Comments

0