6.kolo Premijer lige BiH ŽRK Jedinstvo Adler Tuzla – HŽRK Grude Autoherc 24:30(15:18)

Mala dvorana SKPC Mejdan Tuzla

Gledatelja: 30

Suci :Tatjana Praštalo i Vesna Todorović (Banja Luka)

Delegat: Vladimir Jović Tuzla

ŽRK Jedinstvo Adler Tuzla

Amila Dervišbegović,Aida Demirović,Vanja Suhi 1,Marijana Sorak,Elma Osmanović,Indira Horozović 5(1),Sabina Zupčević 5,Admira Zvekić 3(1),Nermina Kušmić 6,Jasmina Osmanović,Sara Osmanović,Marija Belušević 1,Hava Huskić(15 obrana),Sanja Katić 3,Zorica Bošković

Trener: Zvjezdan Tomić

Isključenja: 4 min

Sedmerci: 4(2)

HŽRK Grude Autoherc:

Anica Gudelj(19 obrana) ,Anđela Milas,Amanda Marić 7(2),Nikolina Čutura 4(1),Matea Bandić,Marija Gudelj 4,Ana Vrančić 3, Josipa Braćić 5,Ana Kondža ,Ana Marija Šimić 2,Klara Mikulić ,Anita Azinović 5, Ana Nikić

Trener:Zlata Zubac

Isključenja:4  min

Sedmerci:3(3)

Početak utakmice pripao je grudskim rukometašicama koje su u 10. minuti imale prednost od 6:2.U tom periodu Gruđanke su zbog nekoliko tehničkih pogrešaka propustile prigodu napraviti još veću razliku. To su domaće igračice iskoristile i u sljedećih 10 minuta stigle rezultatski zaostatak, a u jednom trenutku čak i povele (11:10).Nakon toga ponovo gošće iz Gruda nameću svoj ritam i do kraja poluvremena odlaze na 3 gola prednosti(18:15).

Drugo poluvrijeme Gruđanke otvaraju bolje i na samom početku prave 3:0,ali se Tuzlanke ne predaju i u 40.minuti su ponovo na samo 3 gola zaostatka. Tada aktualne prvakinje prebacuju u brzinu više i u periodu od 41 do 46. minute prave 5:1 i onda rutinirano provide utakmicu kraju.

Tako su naše djevojke u utakmici u kojoj su odigrale onoliko koliko je bilo potrebno za sigurnu pobjedu, nastavile sa svojim stopostotnim učinkom i nakon 6.kola Premijer lige.

Na kraju želimo istaći jako dobru atmosferu u maloj dvorani Mejdan i veoma bučno ,ali što se tiče naše ekipe krajnje korektno navijanje domaćih navijača, popularnih „Fukara“  koji su sa nogometne utakmice Sloboda-Zrinjski došli na ovu utakmicu.

Svim našim curama i trenerici čestitke za još jednu pobjedu i puno sreće već ovaj vikend kada u Grudama igramo protiv Katarine iz Mostara.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0