Pemijer liga BiH za rukometašice se bliži kraju. Ovog vikenda na redu je 19.kolo u kojem naše cure gostuju u Tuzli. Pretposljednje je to gostovanje u ovogodišnjoj sezoni Premijer lige  za Gruđanke.

Domaća ekipa je proljetnom dijelu imala maksimalni učinak i nalazi se na drugom mjestu ljestvice. Za zadržavanje te pozicije Tuzlankama je u subotu neophodna pobjeda kojom bi učvrstile, a možda i ovjerile to mjesto do kraja sezone. Zaostatak  od  11 bodova u odnosu na HŽRK Grude je za ekipu Jedinstva nedostižan te utakmica nema draž borbe za naslov prvakinja BiH.

Izvjesno je da će nove/stare prvakinje BiH  biti ekipa HŽRK Grude kojoj je u preostale 4 utakmice potreban samo jedan bod za ponovnu obranu naslova najbolje ženske rukometne ekipe u Bosni i Hercegovini. S obzirom da Gruđanke u te četiri utakmice igraju kao gošće u Tuzli i te u  Mostaru kod Katarine, a na svom parketu dočekuju Goražde i Izviđač izvjesno je da je pitanje prvakinja BiH riješeno.

Naravno,  grudske rukometašice će utakmicu u Tuzli kao i svaku drugu odigrati maksimalno ozbiljno i odgovorno iako konačni ishod nema nikakvog značaja za konačni plasman Gruđanki.

Sigurno je da će utakmica u Tuzli biti kvalitetna rukometna predstava jer se sastaju vodeća i trenutno drugoplasirana ekipa Premijer lige BiH.

Našim curama želimo sretan put i uspješan nastup u Tuzli.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!!

 

 

Ovog vi

Comments

0